Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μαγνησία. Προχωρά η ανάδειξη της λίμνης Κάρλας


Προχωρά η ανάδειξη της λίμνης Κάρλας Στην ανάδειξη της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο : «Μέσα Ερμηνείας Έργων Ανάδειξης Περιβάλλοντος λ. Κάρλας». Το έργο είναι προϋπολογισμού 621.904,75 € (με ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Κώστας Αγοραστός: «Με το έργο αυτό προμηθευόμαστε το απαραίτητο εκείνο υλικό για την προβολή της λίμνης Κάρλα. Συγκεκριμένα πρόκειται για προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εξοπλισμού επίπλων, προϊόντων πληροφόρησης και προβολής καθώς και κατασκευαστικές εργασίες, στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια Μαγνησίας και στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας».

Το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού στα Κανάλια θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το σύνολο της περιοχής της λίμνης και των βουνών σχετικά με την φύση και τον άνθρωπο, τη σχέση μεταξύ Κάρλας και Μαυροβουνίου, τις λειτουργίες της παλαιάς λίμνης και του υγροτόπου, από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι και το 1960 κυρίως, αλλά και μετά την αποξήρανση της λίμνης, κατά τη δεκαετία του 1960.

Το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο θα ενημερώνει τους επισκέπτες ιδιαίτερα για την περιοχή της λίμνης Κάρλας κατά την σύγχρονη εποχή, τα νέα τεχνικά και περιβαλλοντικά έργα επαναδημιουργίας της λίμνης καθώς επίσης και για τις προτάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής στη φύση.
 
Με τα ανωτέρω επιτυγχάνεται η πληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών, με τρόπο σύγχρονα μουσειο-παιδαγωγικό, για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής λίμνης Κάρλας διαχρονικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου