Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά παρουσιάζει η Θράκη


Εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά παρουσιάζει η Θράκη «Ο Έβρος και γενικότερα η Θράκη συγκεντρώνει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από πλευράς ειδών, όπως (ρίγανη, θυμάρι, μελισσόχορτο, τσάι του βουνού, φασκόμηλο κ.α.), αλλά και από πλευράς επιχειρηματικότητας», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Ελένη Μαλούπα διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ερευνήτρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο περιθώριο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αρωματικών Φυτών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη.
 
Η κ. Μαλούπα εκτίμησε πως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια μπορούμε να κάνουμε θαύματα με τα προϊόντα αυτά τα οποία όπως είπε, «μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά στην ανταγωνιστικότητα μας στην Ευρωπαική Ένωση και να σταματήσουμε πλέον να είμαστε «οι φτωχοί συγγενείς», αλλά να γίνουμε οι μεγάλοι επιχειρηματίες στην αγροτική ανάπτυξη.»
 
«Σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πίσω στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών», είπε η κ. Μαλούπα και τόνισε πως «μπορεί να είμαστε ποσοτικά χαμηλά, αλλά ποιοτικά όλες οι κινήσεις που έγιναν είναι εξαιρετικές.».


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου