Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συλλογή υδρόβιων οργανισμών για ερευνητικούς σκοπούς στις ακτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας


ψαρια
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δειγματοληψίες ιχθυοπανίδας σε 7 σταθμούς στα χωρικά ύδατα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
 
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr με απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η χρησιμοποίηση του σκάφους «Μεγαλόχαρη» (ειδική μηχανότρατα) πλοιοκτησίας Νικολάου Μανιάτη για την συλλογή υδρόβιων οργανισμών για ερευνητικούς σκοπούς από το Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας Καβάλας στις ακτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Θα διεξαχθούν δειγματοληψίες ιχθυοπανίδας σε 7 σταθμούς στα χωρικά ύδατα της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Εφόσον υπάρξουν νέοι σταθμοί δειγματοληψίας, κάποιοι εκ των οποίων πιθανώς να εμπίπτουν στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βόρειων Σποράδων, είναι απαραίτητη η εκ νέου αδειοδότηση, για τους σταθμούς δε που θα εμπίπτουν στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου προαπαιτείται η άδεια από το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και η άδεια από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Οι δειγματοληψίες εντάσσονται στο «Εθνικό πρόγραμμα συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων 2016», που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ε.Ε. με σκοπό την διερεύνηση της αφθονίας των ιχθυοπληθυσμών στη Μεσόγειο.



πηγή: http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου