Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επανένταξη άγριων ζώων στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών, έπειτα από θεραπεία στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, σε συνεργασία με τη Δράση για την Άγρια Ζωή και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 1 Ιουλίου στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών απελευθέρωση άγριων ζώων τα οποία είχαν νοσηλευτεί στο ΕΚΠΑΖ. Η επανένταξη των ζώων θα γίνει στις 11:00 κοντά στο παλιό κωπηλατοδρόμιο του Λαγκαδά και θα αφεθούν ελεύθερα 22 Πελαργοί, και ένας Ασβός. Πολλά από τα ζώα είχαν βρεθεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και μεταφέρθηκαν στη Δράση για την Άγρια Ζωή προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΕΚΠΑΖ προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.

Το ΕΚΠΑΖ κάθε χρόνο πραγματοποιεί επανεντάξεις στη φύση αποθεραπευμένων άγριων ζώων. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επανεντάξεων από το ΕΚΠΑΖ. Προηγήθηκε η απελευθέρωση στην περιοχή του Μεσολογγίου και θα ακολουθήσουν κι άλλες, με την αμέσως επόμενη στην Κρήτη όπου θα απελευθερωθούν γύπες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορούν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δει κάποιος από κοντά ζώα της ελληνικής πανίδας σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή της επιστροφής τους στη φύση. Η υλοποίησή της μάλιστα κατέστη εφικτή χάρη στην οικονομική υποστήριξη και χορηγία της οικογένειας Δόγκα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή της στο έργο του ΕΚΠΑΖ.Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή θέλει να βοηθήσει την όλη προσπάθεια μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα:
 
- ΕΚΠΑΖ (Αίγινα) 6937145333
- Δράση για την Άγρια Ζωή (Θεσσαλονίκη) 6979914852
- Καθώς επίσης και για τραυματισμένα άγρια ζώα που μπορεί να βρεθούν στην περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης, στα τηλέφωνα του Φορέα και στο 6980066531.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου