Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το παγωτό-ποδήλατο

 
Το παγωτό-ποδήλατο
 
Ήλιος, θάλασσα και παγωτό... ποδήλατο! Τα τρία συστατικά του καλοκαιριού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το πρωτότυπο παγωτό-ποδήλατο "Paolo's Bice Cream", έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Παραλία. Δύο δίδυμα αδέρφια, ο Παύλος και ο Θωμάς Πάτσης, ήρθαν να δροσίσουν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, θυμίζοντάς μας άλλες εποχές.

Η ιδέα για το παγωτό-ποδήλατο γεννήθηκε αρκετά χρόνια πριν όταν αυτό που έλλειψε στα δίδυμα αδέρφια σε μια από τις βόλτες τους στην παραλία ήταν ένα παγωτό. Απόφοιτοι του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ σχεδίασαν οι ίδιοι το μοναδικό αυτό ποδήλατο, ενώ την ιδέα τους κλήθηκε να εκτελέσει ο Κώστας Συμελίδης, πρώην βαλκανιονίκης ποδηλασίας και κατασκευαστής ποδηλάτων.
Το χειροποίητο ποδήλατο του Παύλου και Θωμά Πάτση είναι απολύτως αυτόνομο ενεργειακά, καθώς δεν χρειάζεται γεννήτριες και παροχή ρεύματος για να λειτουργήσει, διαφέροντας πλήρως τόσο από τεχνική άποψη όσο και σε εμφάνιση από όλα τα υπόλοιπα κινητά παγωτατζίδικα που κυκλοφορούν.

Το σύγχρονο και ταυτόχρονα παραδοσιακό ποδήλατο-παγωτατζίδικο κινείται στη Νέα Παραλία καθημερινά, από το ύψος του "Πάρκου των Εποχών" μέχρι και το "Πάρκο του Οδυσσέα Φωκά", πουλώντας ποιοτικό φρέσκο χύμα παγωτό σε ποικιλία γεύσεων. Οι σύγχρονοι παγωτατζίδες με την προσεγμένη εμφάνιση και το χαμόγελό τους υπόσχονται να δροσίσουν τη βόλτα μας αλλά και κάθε μικρή ή μεγάλη εκδήλωσή μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου