Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Μεγάλη νίκη για την Αρκτική


Τα ναρβάλ, οι "μονόκεροι" της θάλασσας,
ζουν στην Αρκτική. © Paul Nicklen-National
Geographic Stock / WWF
Το WWF Καναδά πρόσφατα γιόρτασε μια μεγάλη νίκη για τη φύση της Αρκτικής, καθώς η Shell Καναδά παραιτήθηκε από υπεράκτιες άδειες εξερεύνησης πετρελαίου εντός της Προστατευόμενης Περιοχής Lancaster Sound του Καναδά. Οι άδειες χορηγήθηκαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, όμως πρόσφατα αμφισβητήθηκαν δικαστικά από το WWF Καναδά.
 
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική νίκη για την προστασία της φύσης. Οι μακροπρόθεσμες προσπάθειές μας για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών δε θα μπορούσαν να επιτύχουν αν υπήρχε ο μόνιμος κίνδυνος μιας διαρροής πετρελαίου", δήλωσε ο David Miller, πρόεδρος και διευθυντής του WWF Καναδά.

© Paul Nicklen / National Geographic Stock / WWF
Με την αποκήρυξη αυτών των αδειών, η πιο σημαντική απειλή για τη φύση και τους ανθρώπους στην περιοχή εξαλείφεται. Τώρα, η ευκαιρία παρουσιάζεται την κυβέρνηση του Καναδά να προστατεύσει αποτελεσματικά την ευρύτερη περιοχή.
 
"Αυτή η περιοχή της Αρκτικής δεν είναι ένας έρημος τόπος. Θαλάσσια θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του ναρβάλ, της πολικής αρκούδας και σπάνιων ειδών φάλαινας, επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι σε νερά που τους δίνουν την απαραίτητη τροφή τους. Τώρα, δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει την προστασία αυτής της εκπληκτικά πλούσιας περιοχής."


πηγή: http://www.wwf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου