Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μακρίσια Ηλείας. Ψάχνουν το μεγάλο φίδι που σκορπά πανικό . . .

 
makrisia_snake1a.jpg
 
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χωριό Μακρίσια της Ηλείας. Μια φημολογία για την ύπαρξη ενός τεράστιου φιδιού στην περιοχή, τέτοιου μεγέθους που μόνο στην ζούγκλα μπορεί κάποιος να συναντήσει, έχει σπείρει τον πανικό. Σε τέτοια βαθμό που έχουν επέμβει τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Την υπόθεση άλλοι την αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα και φόβο και άλλοι ως ένα κακόγουστο καλαμπούρι…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν μερικές ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, ένας ιδιοκτήτης ελαιοστασίου πήρε δύο αλλοδαπούς εργάτες να πάνε για να καθαρίσουν το χωράφι του. Την ώρα που οι δύο εργάτες και ο ιδιοκτήτης εργάζονταν στο κτήμα, υποστηρίζουν πως είδαν ένα τεράστιο φίδι με πολύ μεγάλο κεφάλι και αρκετά χοντρό σώμα. Πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια. Λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου εξιστόρησε το περιστατικό σε κατοίκους του χωριού μαζί με τους εργάτες.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στη θέση “Βαρκό” ή αλλιώς “Γουβαλόστανη”, σημείο που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο Κρέστενας - Μακρισίων. Η είδηση της ύπαρξης του φιδιού άρχισε να διαδίδεται σε όλο το χωριό αλλά και στα γειτονικά χωριά προκαλώντας τρόμο.

Τα πρώτα σενάρια δεν άρχισαν να δημιουργούνται και πλέον υπάρχουν πολλά για όλα τα γούστα.

Αυτοί που πιστεύουν πως το φίδι υπάρχει, συνδέουν την ύπαρξή του με την εξαφάνιση πουλερικών και προβάτων στην περιοχή, υποστηρίζοντας πως το φίδι τα έφαγε. Όσο για το πως βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο φίδι εκεί, λένε πως πρόκειται για βόα που υπήρχε σε κοντινή φάρμα ζώων και που πριν από πέντε με έξι χρόνια χάθηκε από εκεί. Οι υποστηρικτές της ύπαρξης του φιδιού λένε πως το φίδι από το Κάτω Σαμικό που λένε πως έφυγε, έφτασε στα Μακρίσια ακολουθώντας τα τοπικά ρέματα που συνδέονται μεταξύ τους. Το φίδι λένε πως είναι πολύ παχύ ίσως περισσότερο από μισό μέτρο και έχει τεράστιο κεφάλι. Ακόμα υποστηρίζουν πως έχουν δει τεράστια ίχνη στο χώμα που ανήκουν σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει φίδι και κάνουν λόγο για αποκυήματα της φαντασίας κάποιων, που έχουν καταφέρει να διασπείρουν πανικό στο χωριό. Κάποιοι άλλοι πιο ισχυροί άπιστοι “Θωμάδες” λένε πως όπως παλιά κάποιοι διέδιδαν την ύπαρξη νεραϊδών και ξωτικών σε δάση για να μην πλησιάζει κανείς εκεί, έτσι και τώρα πιστεύουν πως στη συγκεκριμένη περιοχή κάτι άλλο κρύβεται και όχι κάποιο τεράστιο φίδι.

Χθες στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί από το Α.Τ. Κρεστένων προκειμένου να λάβουν μαρτυρικές καταθέσεις για το θέμα και να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα πρέπει να έλθουν στην περιοχή και να εξετάσουν αν όντως υπάρχει φίδι. Σήμερα δε, αναμένεται στην περιοχή συνεργείο του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων προκειμένου να ερευνήσει επίσης την περιοχή.

Υπάρχει ή όχι το τεράστιο φίδι στα Μακρίσια, η υπόθεση έχει εξάψει τη φαντασία και το ενδιαφέρον στην περιοχή και η όποια εξέλιξη αναμένεται με ενδιαφέρον…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου