Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Οι εξαγωγές των αυστραλιανών οίνων επιστρέφουν σε ρυθμούς ανάπτυξης

 
 
Αύξηση της αξίας των αυστραλιανών εξαγωγών οίνου κατά 13% σε ετήσια βάση σημειώνεται στο τέλος Μαρτίου 2016.
 
Η ανοδική τάση οδηγείται από τα εμφιαλωμένα κρασιά, σύμφωνα με την ανάλυση του Wine Australia. Οι εξαγωγές εμφιαλωμένου οίνου αντιπροσωπεύουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, +16% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η ανάπτυξη όμως των αυστραλιανών επιχειρήσεων εμφιαλωμένου κρασιού δεν αντανακλάται στην ανάπτυξη των οίνων. Το τμήμα των οίνων που πωλούνται πάνω από $ 10 καταγράφει αύξηση +32%. Το τμήμα των $ 19.99 / φιάλη αναπτύσσεται ιδιαίτερα (+56%) και στο τμήμα των $ 99.99 / φιάλη καταγράφεται αύξηση +46%.
 
«Είναι σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι διάφορες πτυχές της αγοράς. Η καταναλωτική ζήτηση, οι τάσεις, και ο ανταγωνισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι, η ανάλυση της αγοράς μειώνει τον κίνδυνο του σφάλματος και αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας. Η δημιουργία εταιρικών σχέσεων με τους βασικούς ενδιαφερόμενους είναι επίσης ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι επιτρέπουν την πρόσβαση στην αγορά», σχολίασε ο Sue Henderson, εμπορικός διευθυντής του Park Wines, ο οποίος δίνει έμφαση επίσης στην ποιότητα των κρασιών.
 
Άλλα στοιχεία επιτυχίας, είναι οι διμερείς εμπορικές συμφωνίες. Επιτρέπουν στους αυστραλιανούς οίνους να καταγράφουν αύξηση 10% στα $ 45 εκατομμύρια στην Ιαπωνία. Στην Κίνα, όπου η έναρξη ισχύος της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών ισχύει εδώ και τέσσερις μήνες, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 64% σε ετήσια βάση στο τέλος Μαρτίου του 2016 (δηλαδή 397 εκατ. δολάρια). Η ανάπτυξη αυτή οδήγησε την Κίνα να ξεπεράσει σε αξία εισαγωγών την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ιστορική αγορά για τους αυστραλιανούς οίνους. Και αυτό για πρώτη φορά.
 
Το Wine Australia δίνει επίσης έμφαση στις ποικιλίες που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των οίνων που εξήχθησαν (72%). Οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών αφορούν τις Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot και ένα μίγμα Syrah / Cabernet Sauvignon.


πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου