Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

O Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών γιορτάζει τα 10 του χρόνια

 
O Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών γιορτάζει τα 10 του χρόνια
 
Μια παρέα φίλων που έκαναν ιππασία αποφάσισαν το 2006 να δημιουργήσουν έναν φορέα που θα συμβάλει ώστε να μπει ένα τέλος στην κακομεταχείριση γερασμένων και τραυματισμένων ιπποειδών έτσι κατάφεραν να «στήσουν» τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) ο οποίος καταφέρνει να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε κακοποιημένα πλάσματα.

Όσα άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια στέκονται τελικά τυχερά βρίσκουν καταφύγιο στους στάβλους του Ε.Σ.Π.Ι., οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι σε αυτόν τα φροντίσουν και βελτιώσουν έτσι την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του έχουν βρει φροντίδα και περίθαλψη περίπου 100 ζώα από τα οποία τα περισσότερα έχουν δοθεί στη συνέχεια για υιοθεσία. Τα άλογα είναι ζώα που θέλουν πολλή και διαρκή φροντίδα και γι’ αυτήν απαιτείται η παρουσία πολλών ανθρώπων και η χρήση πολλών αγαθών (τροφών, φαρμάκων κ.ά.).
 
Σκεφτείτε μόνο ότι αυτά τα ζώα πρέπει να τρώνε για περίπου 16 ώρες κάθε μέρα και η τροφή που καταναλώνουν στοιχίζει πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Για όλα αυτά προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία οι 10 εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από ιππίατρο, πεταλωτή και ειδικό οδοντίατρο.
 
Ο Ε.Σ.Π.Ι. χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη του, δωρεές φίλων και την διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης μέσω της αναδοχή που δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να συμβάλει στην περίθαλψη ενός ζώου όταν δεν μπορεί να το υιοθετήσει και να το πάρει μαζί του. Συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση του φιλοζωικού φορέα αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου καθώς υπάρχει μεγάλο έλλειμα στην πληροφόρησης μας γι' αυτά τα πανέμορφα ζώα, που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν ως εργαλεία.
 
Με αυτό ως στόχο και σκοπό ο Ε.Σ.Π.Ι. διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου εκδήλωση στις καινούργιες εγκαταστάσεις του στον Μαρκόπουλο Αττικής (περιοχή Μερέντα). «Κλείνουμε 10 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζουμε με μουσική, ποτό, φαγητό, υπέροχα δώρα ώστε να βοηθήσουμε τα άλογα, γαϊδουράκια και μουλάρια που περιθάλπουμε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους υπέροχους τετράποδους φίλους μας και να συμβάλλετε στο να ζήσουν μια καλύτερη ζωή» επισημαίνει.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση που θα ξεκινήσει από τις 11:00 το πρωί στις 25 Ιουνίου θα διατεθούν σύμφωνα με τους διοργανωτές για την φροντίδα των ζώων. Οι εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Π.Ι. βρίσκονται στο 3ο χλμ. οδός Μυρρινούντος, δίπλα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 6979090513 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
www.greekhorseprotection.org.


πηγή: https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου