Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ΑΠΘ



Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ΑΠΘ

 

Με μια ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Μαΐου από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που δημιούργησε για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα, με συμβολικό αντίτιμο, έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, την υποδειγματική υιοθέτηση καλών πρακτικών, τη μείωση του αριθμού των κινούμενων αυτοκινήτων στο χώρο του πανεπιστημίου και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Α.Π.Θ.
Ήδη διατίθενται καθημερινά 60 ποδήλατα, που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη του πανεπιστημίου για αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος (έως την Κυριακή 13 Μαΐου) τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 – 13:00).
Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος.
Στην ποδηλατοδρομία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και ενδιαφερόμενοι με τα δικά τους ποδήλατα.


πηγή: http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου