Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πρασινίζουν οι αυλές των σχολείων του Βόλου


  




Συνεχίζονται οι οργανωμένες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου στο πολεοδομικό συγκρότημα με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου.
Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί παρέμβαση στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής, αφού θα συμμετάσχουν οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι και θα πραγματοποιήσουν τις σχετικές φυτεύσεις.
Στο προαύλιο του σχολείου θα φυτευτούν 111 εποχιακά φυτά, καθώς και 20 θάμνοι (πικροδάφνες, τούγιες, δεντρολίβανο), αλλάζοντας ριζικά τη σημερινή εικόνα και βελτιώνοντας σημαντικά το περιβάλλον των μαθητών αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς.

Για την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να γίνει εκτεταμένη φύτευση στο Δημαρχείο του Βόλου, ώστε αυτό να αποτελεί και το παράδειγμα για όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου δεν εξαρτάται μόνο από τη φύτευση σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια αλλά και σε κάθε κτίριο ξεχωριστά.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις καθώς και αυτές που σχεδιάζονται για την επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθοκομίας της Γεωπονικής Σχολής και τους φοιτητές του, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Χρήστου Λύκα.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος




πηγή: thessalianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου