Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποδηλατοπορεία στα Τρίκαλα


13 Μαϊου ποδηλατοδρομίαΓια 4η συνεχή χρονιά οι Ποδηλάτες Τρικάλων συμμετέχουν στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Στην σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα από τους Ποδηλάτες Τρικάλων, αναφέρεται ότι «Μαζί με περισσότερες από 30 πόλεις από όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε στους δρόμους την ίδια μέρα και ώρα και ζητάμε τα αυτονόητα! Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η επιλογή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στο σύγχρονο υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον δείχνει την επιθυμία μας για, καλύτερη ποιότητα ζωής, υγιές περιβάλλον, ασφαλέστερες μετακινήσεις και σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανθρώπινες πόλεις με αναβάθμιση συγκοινωνιών - κατασκευή ποδηλατόδρομων – πεζοδρομήσεις. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ …ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Μην ξεχάσατε: να φέρετε μαζί σας σφυρίχτρες, καραμούζες, κόρνες, κουδούνια κ.τ.λ.».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου