Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Χιλιάδες άγριοι βίσωνες εμφανίστηκαν από το πουθενά στο Standing Rock

 
hostile-indian
 
Μετάφραση & Επιμέλεια:Ελένη Ραντζούδη
(Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος)
 
Ιθαγενείς Αμερικανοί προσπαθούν να σταματήσουν έναν αγωγό που κατασκευάζεται πάνω στη γη και το νερό τους, όταν αίφνης δέχτηκαν βοήθεια από ένα μεγάλο κοπάδι άγριων βισώνων.
 
Ο Καθιστός Ταύρος (περ. 1831 – 15/12/
1890, αγγλ.: Sitting Bull Σίττινγκ Μπουλ)
υπήρξε ιερός αρχηγός της φυλής
Χουνκάπα Λακότα των Σιού.
Οι αυτόχθονες πολιτισμοί της Αμερικανικής ηπείρου τιμούν τον βίσωνα (γνωστό ως Tatanka Oyate ή Buffalo Nation) ως σύμβολο θυσίας καθώς οι βίσωνες δίνουν τη ζωή τους για να τους παρέχουν τροφή, στέγη, και τα είδη ένδυσης, με τη χρήση του κρέατός και τα τομαριών τους. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί διατηρούν μια πνευματική παράδοση με τους βίσωνες. Πιστεύουν ότι οι βίσωνες – που αποτελούν «δώρο» από το Μεγάλο Πνεύμα, εφ ‘όσον περιφέρονται ελεύθερα και τα κοπάδια τους ευημερούν, η κυριαρχία των ινδιάνων εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

bisonas
Buffalo Photograph by Ray Tysdal
Και εν μέσω μαζικών συλλήψεων, μαζικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών με κλομπ, οι βίσωνες εμφανίστηκαν σε κατάσταση φυγής κοντά στο στρατόπεδο διαμαρτυρίας του Standing Rock. Μια κραυγή χαράς ξέσπασε από τους Σιού (Sioux) του Standing Rock, καθώς είδαν τις προσευχές τους για βοήθεια από τον Tatanka Oyate να ευοδώνονται, ενώ ήταν σε εξέλιξη η αντιπαράθεση τους με τα αστυνομικά σώματα καταστολής και την εθνοφρουρά. 
Chasing Buffalo by Paul Goble
Καθώς η αστυνομία αντιπαρατέθηκε στην συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη μη βίαιη πολιτική ανυπακοή των ιθαγενών Σιου, οι αρχηγοί των φυλών κάλεσαν την πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις να σεβαστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των υπερασπιστών του νερού και να σταματήσουν την κακομεταχείριση των κοινοτήτων των ιθαγενών πληθυσμών.

«Καλούμε την πολιτεία της Βόρειας Ντακότα να επιτηρεί τις ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας, και πρώτα απ’ όλα να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων μας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποστείλει αμέσως επιτηρητές για την προστασία των δικαιωμάτων και την ασφάλεια των χιλιάδων ιθαγενών του Standing Rock, «έγραψε ο David Archambault II, πρόεδρος της φυλής Σιού του Standing Rock. «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί πλέον να αγνοεί τα αιτήματά μας.».



πηγές: http://usuncut.com/resistance/thousands-wild-buffalo-     appear-nowhere-standing-rock/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου