Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ο Όμιλος ξενοδοχείων MITSIS HOTELS βραβεύθηκε με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key

 
 
Διανύοντας τη νέα φάση ανάπτυξής του, ο Όμιλος Ξενοδοχείων MITSIS HOTELS βραβεύθηκε με το οικολογικό σήμα ποιότητας για τον τουρισμό (eco label) “Green Key”. Το σήμα απονεμήθηκε και στα 17 πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου, στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και τα Καμένα Βούρλα (http://www.mitsishotels.com/hotels-resorts).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Σταύρος Μήτσης, «ο Όμιλός μας, με επίκεντρο τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη και τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές, εξελίσσει διαρκώς το προϊόν του, προσφέροντας στην ελληνική τουριστική αγορά επιπρόσθετη αξία, άρτιες υπηρεσίες και ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό μείγμα - premium, luxury, city & resort, all-inclusive & half-board hotels».

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την παλαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της χώρας, την «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».

Τα κριτήρια του Προγράμματος Green Key αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρισης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείριση να αναλαμβάνει για το προσωπικό, τους επισκέπτες, τους προμηθευτές και ει δυνατόν την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια για τη βράβευση μιας επιχείρησης με το οικολογικό σήμα ποιότητας "Green Key" χωρίζονται στις παρακάτω 11 κατηγορίες:
 
1. Περιβαλλοντική διαχείρηση
2. Συμμετοχή του Προσωπικού Πληροφόρηση των πελατών
3. Διαχείριση Νερού Πλύσιμο και καθαρισμός
4. Διαχείριση Απορριμμάτων
5. Ενέργεια
6. Tρόφιμα και ποτά
7. Εσωτερικό περιβάλλον
8. Kήποι και χώροι στάθμευσης
9. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
10. Διοίκηση
11. Πράσινες δραστηριότητες
 
Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος Green Key, κα. Νατάσσα Αντωνοπούλου, «Η οικολογία σημαίνει οικονομία και το αντίστροφο. Μέσα από τις προτεινόμενες πρακτικές, είναι εφικτή σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας, ζήτημα που στις μέρες μας απασχολεί όλες τις επιχειρήσεις. Σε καμία περίπτωση η εξοικονόμηση δεν σημαίνει μείωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος».
 
Τέλος, η συνεργασία των "MITSIS HOTELS" με το Πρόγραμμα Green Key εντάσσεται στη στρατηγική πράσινης ανάπτυξης του Ομίλου και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις βέλτιστες οικολογικές πρακτικές στην ελληνική τουριστική αγορά. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της τουριστικής περιόδου 2017.

πηγή: http://eepf.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου