Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Από την μακρινή Άπω Ανατολή μια ακόμη διεθνή διάκριση για τους Οίνους Πιερίας

 
 
Με την δύναμη του Ολυμπιάτη αήρ, ταξίδεψε στην μακρινή Άπω Ανατολή ο οίνος «ONIROS 2012» του Πιεριέα οινοπαραγωγού κ Απόστολου Κούρτη, από την Ράχη, και γύρισε πίσω στην Ελλάδα, στην Πιερία, τη Γη του Ολύμπου, και του μύθου, με ασημένιο μετάλλιο -ανάμεσα σε περίπου 4000 ετικέτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό -έχοντας αξιολογηθεί αντικειμενικά από τους κριτές. Ο «ONIROS 2012» είναι ένας βιολογικός οίνος, ερυθρός, ξηρός, Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Πιερίας, που έχει ωριμάσει για 15 μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Στις 23-10-2016 έλαβε μέρος σ΄ έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου που διεξάγεται στην Ασία και συγκεκριμένα στην πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας, τον ASIA WINE TROPHY 2016, παράλληλο διαγωνισμό που διοργανώνει το Berliner Wein Trophy στο Βερολίνο.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τροφίμων και Οίνου με την υποστήριξη του διάσημου Πανεπιστημίου της Σεούλ και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου (OIV International Organization of Wine and Vine) πιστοποιώντας τον ως ένα από τους πιο δίκαιους διαγωνισμούς. Η μεγάλη παρουσία των μέσων ενημέρωσης στον διαγωνισμό, εξασφαλίζει αυξημένη προβολή των βραβευμένων οίνων στην Ασία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, η αγοραστική συμπεριφορά των ασιατών καταναλωτών επηρεάζεται θετικά από μετάλλια, έχει ως αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να αποτελεί την σημαντικότερη πύλη για την αγορά του οίνου στην Ασία.

Οι συνεχόμενες διακρίσεις των Πιερικών Οίνων των τελευταίων χρόνων έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μιας αξιόλογης αμπελουργικής ζώνης στη Πιερία, ενώ παράλληλα τα έχουν κατατάξει στις πάγιες παραγωγικές αξίες, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη εφόδιο για την ανάδειξη της Πιερικής Ταυτότητας των αγροτικών προϊόντων και του τόπου. Το μεράκι των Πιεριέων οινοποιών, η στόχευση στην ποιότητα, με την συμβολή της επιστήμης της οινολογίας και με τις επιμελείς οινοποιήσεις τους, κατάφεραν οι Πιερικοί Οίνοι να μπορούν να συναγωνιστούν διεθνώς καταξιωμένες και αναγνωρισμένες ετικέτες οίνων και να διακριθούν.
 
Ευλογία για την Πιερία που παράγει τέτοιους εξαιρετικούς Οίνους. Τους Οίνους Πιερίας.

Δημήτρης Ρουκάς M. Sc.
Τεχν. Γεωπόνος
Επιστημονικός Συνεργάτης Π. Ε. Πιερίας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου