Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Tο πρώτο "modular" οικολογικό bungalow έρχεται στη ΔΕΘ!

 
 
Το πρώτο ξύλινο "πράσινο" bungalow ήρθε στη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί μια καλή πρόταση για όσους αναζητούν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Το Green Zero Hotel θα παρουσιαστεί στην έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Ηotelia, η οποία εγκαινιάζεται απόψε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ κι έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει όσους κάνουν τη βόλτα τους στο περίπτερο 10. To Bungalow, σε σχεδιασμό των MAKRIDIS ASSOCIATES ARCHITECTS, αποτελεί το πρώτο, modular hotel, μια μερικά προκατασκευασμένη αρθρωτή ξενοδοχειακή μονάδα, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, που έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζεται και να μεταφέρεται εύκολα.
 
"Το Green Zero Hotel, πέρα από την καινοτομία του όσον αφορά στη φιλοσοφία του, στη μορφή του, στον τρόπο παραγωγής και συναρμολόγησης, στη χρήση ειδικά επιλεγμένων υλικών και στην αειφορία, προσφέρει τη δυνατότητα μιας εξαιρετικά σύντομης διάρκειας κατασκευής η οποία δεν εξαρτάται από τοπικά συνεργεία, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Παράλληλα το κόστος του είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από συμβατικές κατασκευές, μη υστερώντας σε βαθμό πολυτελούς και επιμελημένης κατασκευής" αναφέρει στο Thestival ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Μακρίδης.
 
zero_1.jpg
 
Το Green Zero Hotel δημιουργείται από τη σύνθεση επιμέρους ξύλινων ‘μονάδων’ (modules). Ακολουθεί η κατασκευή του εσωτερικού φλοιού όπου τοποθετούνται πλάκες πετροβάμβακα για ηχομόνωση και θερμομόνωση. Οι κύριοι χώροι διατάσσονται στο νότο και έχουν μεγάλα ανοίγματα, ενώ οι χώροι προς το βορρά έχουν περιορισμένα ανοίγματα. Κατάλληλα συστήματα σκίασης επιτρέπουν τον χειμερινό ήλιο να περάσει στο εσωτερικό των χώρων, ενώ λόγω των διαμπερών ανοιγμάτων εξασφαλίζεται ο πλήρης αερισμός των χώρων. Στην οροφή τοποθετούνται ηλιακά πανέλα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και φωτοβολταϊκά πανέλα για την παραγωγή ηλεκτρισμού.
 
Το Green Zero Hotel διαθέτει επίσης σύστημα τεχνητού αερισμού με σύστημα ανάκτησης θερμότητας για την περίοδο του χειμώνα για εξοικονόμηση ενέργειας. Για εξοικονόμηση πρώτων υλών, δημιουργούνται δίκτυα συλλογής και αποθήκευσης βρόχινου νερού που αξιοποιούνται για την άρδευση των φυτεμένων τοίχων και του περιβάλλοντος χώρου της κατοικίας.
 
Αυτή η νέα εκδοχή του Bungalow αποτελεί μια νέα πρόταση που δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρει ο ξενοδοχειακός κλάδος τις επόμενες δεκαετίες. "Σήμερα έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τον τόπο και το χώρο φιλοξενίας. Έχει περάσει η εποχή όπου για να διασφαλίσει κανείς ένα επίπεδο παροχών αρκούσε η επιλογή μιας από τις γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων, σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε πελάτη. Οι πελάτες αναζητούν διαρκώς νέες εμπειρίες, ενώ το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς και εξερευνήσει άγνωστα μέρη, αλλά και να γνωρίζει εκ των προτέρων το τι πρόκειται να συναντήσει" σημειώνει ο κ. Μακρίδης και προσθέτει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία" μπαίνουν πλέον στην κορυφή της λίστας των προαπαιτούμενων.
 
Όσοι θέλουν να δουν από κοντά το ξεχωριστό Bungalow, δεν έχουν παρά να περάσουν το σαββατοκύριακο μια βόλτα από το περίπτερο 10. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 20.00 και η είσοδο σε αυτή είναι 5 ευρώ.


πηγή: http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου