Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Οι ξενοδόχοι της Ολυμπίας στηρίζουν το Πάρκο Ολυμπιονικών


parko_ksenodoxoi.jpgΑρωγοί σ’ ένα μεγάλο σκοπό
 
Και η Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει την πρωτοβουλία δημιουργίας του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών, όπως διαφάνηκε κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. με τον πρόεδρο και μέλη της ομώνυμης μη κερδοσκοπικής εταιρίας.

Η σχεδόν δίωρη συνάντηση έγινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στα γραφεία της εταιρίας στο παλαιό δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας μέσα σε πολύ θετικό κλίμα και με κυρίαρχο στοιχείο τον γόνιμο διάλογο των συμμετεχόντων. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Βασίλης Τυλιγάδας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μαμούση, τον γενικό γραμματέα κ. Αλκιβιάδη Σπηλιόπουλο, τον ταμία κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο και το μέλος κ. Κώστα Ζαπάντη, ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Νίκο Καρυώτη για τον σκοπό, αλλά και την μέχρι τώρα εξέλιξη της πρωτοβουλίας. Ο κ. Καρυώτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας και ιδίως οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα στηρίξουν αυτό το έργο, επειδή ακριβώς αποσκοπεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, καθώς, εκτός των πολιτιστικών του ωφελημάτων, θα σηματοδοτήσει και την θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ολυμπία.

Εξήγησε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων ότι το έργο αυτό θα φέρει στην Ολυμπία έναν άλλο επισκέπτη που θα έχει τη δυνατότητα να δει κάτι διαφορετικό, πέραν των αρχαιολογικών ευρημάτων και των μουσειακών εκθεμάτων. Το γεγονός δε ότι θα απαιτείται ενδεχομένως χρόνος περισσότερος της μιας ημέρας για να περιηγηθεί κανείς σ’ ολόκληρο το πάρκο, θα σημάνει την παράταση του χρόνου διαμονής και την αύξηση των διανυκτερεύσεων, γεγονός που θα τονώσει τον κλάδο των ξενοδόχων αλλά και την ευρύτερη οικονομία της περιοχής. Τόνισε ότι είναι υποχρέωση της εταιρίας να βρει χρηματοδότηση για την αγορά της έκτασης, ωστόσο κάλεσε όλους τους Ηλείους να στηρίξουν την προσπάθεια και όσοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν χορηγοί ή τακτικά μέλη με μια συμβολική ετήσια συνδρομή.

Μέσα από τον διάλογο που ακολούθησε κατέστη απολύτως σαφές ότι η Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και τα μέλη της, που έρχονται σε άμεση επαφή με χιλιάδες τουρίστες, αναλαμβάνουν να γίνουν «πρεσβευτές» της ιδέας αυτής. Ο πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής εταιρίας κ. Τυλιγάδας, μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ολυμπίας ο κλάδος είναι διατεθειμένος να στηρίξει με κάθε τρόπο και αυτό θα πράξει και για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών.

Να σημειωθεί ότι από το Δ.Σ. της εταιρίας, εκτός του προέδρου κ. Καρυώτη, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο ταμίας κ. Νίκος Ι. Καρυώτης και τα μέλη κ.κ. Γιάννης Λιακόπουλος και Χάρης Σπηλιόπουλος.



πηγή: http://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου