Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζουν την αποχή οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ

 
Συνεχίζουν την αποχή οι εκτιμητές του ΕΛΓΑΑπό τις αρχές Οκτωβρίου βρίσκονται σε αποχή από το εκτιμητικό έργο οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ διαμαρτυρόμενοι για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που βάζει στην άσκηση των καθηκόντων τους ο νέος νόμος για τις μετακινήσεις τους, που τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί για να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές.
 
Μέχρι και πέρυσι μετέβαιναν με τα ΙΧ τους και έπαιρναν τα καύσιμα, όμως το καθεστώς άλλαξε και πλέον υποχρεώνονται να μετακινούνται ακόμη και σε απομακρυσμένα σημεία με λεωφορεία, αστικά και ταξί.
 
«Το θέμα είναι ότι τελικά το νέο σύστημα και πιο χρονοβόρο είναι και πιο κοστοβόρο για τον Οργανισμό. Το πρόβλημα αναγνωρίζει και η διοίκηση του ΕΛΓΑ και οι ίδιοι οι αγρότες. Έχει γίνει αιτιολογική έκθεση για το γεγονός ότι το προηγούμενο σύστημα είναι πιο φθηνό για τον ΕΛΓΑ, αλλά παρόλα αυτά τόσους μήνες τίποτα δεν έγινε» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιάννης Καψάλης, αντιπρόσωπος των εργαζομένων στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
 
«Ο ΕΛΓΑ απαξιώνεται, οι αγρότες ζημιώνονται και πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση.» τόνισε ο κ. Καψάλης ο οποίος χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το έγγραφο που στάλθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις Περιφέρειες για να συνδράμουν τις εκτιμήσεις οι γεωπόνοι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου