Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σαντορίνι. 4ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017 με θέμα “Μεσογειακός Αμπελώνας και Κλιματική Αλλαγή”

 
 
Tο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017 με θέμα “Μεσογειακός Αμπελώνας και Κλιματική Αλλαγή” θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στις 12-14 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός και αποτελεί το 4ο της σειράς Άμπελος, μετά τα συμπόσια του 2003, του 2006 και του 2013.
 
Aντικείμενο του συνεδρίου θα είναι οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, στην αναπτυξιακή φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, την παραγωγικότητα και την ποιότητα των ποικιλιών οινοποιίας και επιτραπέζιων σταφυλιών, την προσαρμογή των ποικιλιών και των υποκειμένων αμπέλου αλλά και τη διαμόρφωση στρατηγικής αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων στον αμπελώνα, το οινοποιείο, την οικονομία και την κοινωνία.
 
Tο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες: α) οι πιθανές αλλαγές στο κλίμα της Ευρώπης και της Μεσογείου μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, β) επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανάπτυξη και την ποιότητα των ποικιλιών οινοποιίας και επιτραπέζιων σταφυλιών, γ) επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην αναπτυξιακή φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, δ) προσαρμογή των ποικιλιών και των υποκειμένων αμπέλου σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, ε) Νέα φιλοσοφία στις τεχνικές οινοποίησης εν όψει της κλιματικής αλλαγής.
 
Oι οργανωτές του Συμποσίου, καλούν τους επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές του αμπελοοινικού τομέα, τους αμπελουργούς, τους οινοποιούς, τους επαγγελματίες από όλα τα συναφή πεδία και κάθε φίλο της αμπέλου και του οίνου να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, τις εμπειρίες της παραγωγής, τις γνώσεις, τις απόψεις και να απολαύσουν ένα ακόμη εμπνευσμένο και γεμάτο προκλήσεις συμπόσιο, στην αρχή του καλοκαιριού του 2017, στη Σαντορίνη.
 
Το συμπόσιο Άμπελος οργανώνεται με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια, και έχει τεθεί ως σήμερα υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και της Εθνικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).
 
Την ευθύνη του Επιστημονικού Προγράμματος του Συμποσίου έχει η Διεθνής Επιτροπή Προγράμματος με επικεφαλής τον Ομ. Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Μανόλη Ν. Σταυρακάκη.
 
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για ομιλία (call for papers) λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2016.
 
Αναλυτικές πληροφορίες στο δικτυακό τόπο: http://ampelos2017.conferences,gr .


πηγή: naturahellas.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου