Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέδα ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Μετά τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, που ήδη έχουν αρχίσει, αλλά και στην Π.Ε. Αχαΐας και ειδικότερα στον ποταμό Σελινούντα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά τις επόμενες ημέρες εργασίες συντήρησης και στον ποταμό Νέδα στην Π.Ε Ηλείας.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας υπέγραψε με τον ανάδοχο και τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, τη σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Νέδα Π.Ε. Ηλείας έτους 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
 
«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Λύτρας.
 
Το έργο αυτό προβλέπει συγκεκριμένα συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο το μήκος της πεδινής κοίτης, ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.
 
Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.


πηγή: http://newsmessinia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου