Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τα 3 καλύτερα πάρκα της Αθήνας για σκυλιά

 
 
Σοφία Αξωνίδη
 
Αν έχεις σκυλί, σίγουρα βγαίνεις βόλτα στο πάρκο. Ίσως να το βγάζεις εσύ, ή ακόμα πιο πιθανό να σε βγάζει εκείνο βόλτα, μια και για τον τετράποδο φίλο μας το άραγμα στον καναπέ όλη μέρα απλά δεν είναι επιλογή.

«Αν δεν βγει έξω, έχει νεύρα όλη μέρα, ενώ όταν έρθει στο πάρκο, τρέχει, εκτονώνεται και γεμίζει τις μπαταρίες του για όλη τη μέρα», μας λένε οι θαμώνες του Σκοπευτηρίου, ενός από τα πιο «διάσημα» πάρκα για σκύλους στην Αττική.

Είναι όμως όλα τα πάρκα τα ίδια; Και πώς να βρούμε το καλύτερο πάρκο για τον σκύλο μας; Επειδή δεν έχουμε την αλάνθαστη μύτη των τετράποδων φίλων μας, συμβουλευτήκαμε το
GreenSpaces app, και ανακαλύψαμε ίσως τα 3 πιο φωτεινά πράσινα «διαμάντια» της Αθήνας για σκύλους.
 
 
Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού: για σκυλιά-πρωταθλητές
 
 
Το πρότυπο αυτό πάρκο ανανεώθηκε πρόσφατα και βρίσκεται επί της οδού Δραγατσανίου 22-24. Ο χώρος άλλαξε ολοκληρωτικά όψη και πλέον περιλαμβάνει παιδική χαρά, βοτανόκηπο, γηπεδάκι ποδοσφαίρου, χώρο για πικ νικ και πάρκο για σκυλιά! Το πάρκο είναι περιφραγμένο επιτρέποντας στα σκυλιά να τρέξουν ελεύθερα, να παίξουν με παιχνίδια agility, και να έχουν στην διάθεσή τους ακόμα και WC ειδικά σχεδιασμένο για εκείνα!
 
 
Πάρκο Φλοίσβου: Ελεύθερη γυμναστική με θέα θάλασσα
 
 
Το πάρκο Φλοίβου παρέχει πολλές επιλογές για βόλτα, συναντήσεις, φαγητό και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει πάρκο για σκύλους. Πλησίον του cine Φλοίσβος ένας χώρος 300 τ.μ. επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκύλων να αφήσουν χωρίς λουρί το κατοικίδιο τους να τρέξει στον κατάφυτο περιφραγμένο χώρο και να παίξει μαζί με άλλα σκυλιά. Στον χώρο βρίσκονται σακούλες για τα περιττώματα τους καθώς και κουβαδάκια για να πιουν νερό.
 
 
Πάρκο Ηλιούπολης
 
 
Στην περιοχή Χαλικάκι του Δήμου Ηλιούπολης, θα βρείτε ένα πάρκο με ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για ασκήσεις agility, που επιτρέπουν στα σκυλιά να παίξουν δημιουργικά. Όσο τα σκυλιά απολαμβάνουν την βόλτα τους μπορούμε να καθίσουμε στα τραπέζια πικ νικ που υπάρχουν έξω από τον χώρο και, γιατί όχι, να απολαύσουμε ένα γεύμα στη φύση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου