Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Κρητικό μπακάλικο» στην Θεσσαλονίκη από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη


«Κρητικό μπακάλικο» στην Θεσσαλονίκη από την Αγροδιατροφική ΣύμπραξηΈνα νέο κατάστημα λιανικής πώλησης, προστέθηκε στη λίστα των «κρητικών μπακάλικων» της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την προβολή των Κρητικών προϊόντων και διατροφής. Πρόκειται για το κατάστημα «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης» στη Θεσσαλονίκη για το οποίο η απονομή του σήματος «κρητικό μπακάλικο» στην επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της «6ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση"» στη συμπρωτεύουσα.
 
Η προβολή και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων, με το σήμα «Κρήτη», καθώς και της Κρητικής γαστρονομίας-διατροφής με το σήμα «κρητική κουζίνα», για τους χώρους μαζικής εστίασης (εστιατόρια & ξενοδοχεία), υλοποιείται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει και την πιστοποίηση σημείων λιανικής πώλησης ως «κρητικά μπακάλικα», που συνεχίζει δυναμικά να «κατακτά» ολοένα και περισσότερο έδαφος.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζουν να στηρίζουν τα προϊόντα του νησιού, με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα και της Κρητικής Διατροφής.
 
Ήδη τα πιστοποιημένα προϊόντα έχουν φτάσει τα 550, απ’ όλες τις ομάδες που απαρτίζουν το «καλάθι της Περιφέρειας Κρήτης».
 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της, καθώς και για την στήριξη που έχει προσφέρει στην όλη προσπάθεια επίσης τους παραγωγούς μας. Μέσα από τα ράφια των καταστημάτων προωθούνται με ιδιαίτερη δυναμική τα Κρητικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα».
 
Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέσω του προέδρου της Μανόλη Χνάρη, καλεί τους επιχειρηματίες του νησιού να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δίνοντας παράλληλα στα Κρητικά προϊόντα την προστιθέμενη αξία, που απορρέει από την ποιότητα, την αναγνωρισιμότητα τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, για σταθερότερη και βιώσιμη τοπική οικονομία.
 
Μέχρι σήμερα τα πιστοποιημένα σημεία λιανικής πώλησης είναι τα «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η «Μινωική Αγορά» στην Αθήνα.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου