Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Το έργο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στα εμβληματικά έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013

 
epperaa_logo_final
 
Το συνολικό έργο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού κατατάχθηκε στη καλύτερη 7άδα των εμβληματικών έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ κατά την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. Το «λεύκωμα-απολογισμός του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013» αποτελεί μια σύνοψη βέλτιστων πρακτικών και λύσεων καθώς και μεθοδολογιών και τεχνολογιών που εφαρμόστηκαν σε δράσεις και παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση, στην κεντρική διοίκηση και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Προκειμένου να γίνουν γνωστά τα παραπάνω έργα στο ευρύ κοινό, παρήχθη ένα ντοκιμαντέρ με τα εμβληματικά έργα που χρηματοδότησε το Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της δημοσιότητας του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007 – 2013, τα οποία έχουν μεγάλο αντίκτυπο από άποψη λειτουργικότητας και ωφελιμότητας στις τοπικές κοινωνίες αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Παρεμβάσεις και έργα υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος με το μέγιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την αναπτυξιακή διάσταση που απαιτεί η αειφορία. Το έργο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού έχει κεντρική θέση στο λεύκωμα-απολογισμό του ΕΠΠΕΡΑΑ που έχει ήδη εκδοθεί και κυκλοφορεί, με πρωτότυπα πλάνα από την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Τα υπόλοιπα έξι (6) είναι τα: η Περιβαλλοντική Αποκατάσταση των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ στα Ιωάννινα, η ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Βιολογικός Καθαρισμός Ηρακλείου Κρήτης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ταινία ντοκιμαντέρ για τα εμβληματικά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=_906mUsKU7g&feature=youtu.be.
Το έργο του Φορέα Διαχείρισης παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Μήλιο Δημήτριο, από το 41:21’.


πηγή: http://www.fdparnonas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου