Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Τηλεσκόπια σε όλη την Αθήνα για την παρατήρηση του Άρη

 
Τηλεσκόπια σε όλη την Αθήνα για την παρατήρηση του Άρη
 
Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου - Πού θα στηθούν τα τηλεσκόπια
 
Σε επτά σημεία στην Αθήνα, από το Ζάππειο ως το Περιστέρι, και από τα βόρεια ως τα νότια προάστια (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Άλιμος Παλαιό Φάληρο) θα στηθούν τα τηλεσκόπια στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη».

Αν μάλιστα γίνει αποδεκτό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αύριο το αίτημα για την τοποθέτηση τεσσάρων φορητών τηλεσκοπίων στην Πνύκα, τότε άλλη μια περιοχή της πρωτεύουσας θα συμπεριληφθεί στη δράση.

Η εκδήλωση που αρχίζει σήμερα (Σ.Μ. χθες) Δευτέρα 21 Νοεμβρίου από το Ζάππειο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πάρκο του Φλοίσβου, είναι ανοιχτή στο κοινό (από τις 18:00-22:00). Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Mars», το οποίο αφηγείται την περιπέτεια μιας μελλοντικής κατάκτησης και αποίκισης του κόκκινου πλανήτη, σε μια όχι πολύ μακρινή εποχή από σήμερα.

Η σειρά (που έκανε πρόσφατα τηλεοπτική πρεμιέρα) διαδραματίζεται το 2033 έχοντας ως θέμα την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ξεδιπλώνεται μέσα σε 6 επεισόδια, στα οποία εκτός από το δραματοποιημένο σενάριο υπάρχουν και αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις με αληθινούς επιστήμονες και επιχειρηματίες που καθοδηγούν την έρευνα και την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας.

Τη σειρά υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Έμμυ παραγωγοί Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ και Μάικλ Ρόσενμπεργκ, καθώς και ο ταλαντούχος Μεξικανός σκηνοθέτης Εβεράρντο Γκουτ (Everardo Gout). H μουσική είναι των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://mars.natgeotv.com/gr/

Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων
 
- Δευτέρα 21 Νοεμβρίου - Ζάππειο Μέγαρο
- Τρίτη 22 Νοεμβρίου - Πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι
- Τετάρτη 23 Νοεμβρίου - Λόφος Πάνι, Άλιμος
- Πέμπτη 24 Νοεμβρίου - Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλάνδρι
- Παρασκευή 25 Νοεμβρίου - Μουσείο Γουλανδρή, Κηφισιά
- Κυριακή 27 Νοεμβρίου - Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Τη δράση υποστηρίζουν η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι» ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, Παράρτημα Σαλαμίνας.πηγή: http://www.newsbeast.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου