Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Στον Κήπο των Εποχών και σε γειτονιές της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης το φετινό Greenparty


 Την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων (5o "Greenparty") στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) σε χώρους της Νέας Παραλίας και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 4ης τακτικής συνεδρίασής του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.

Στο φετινό "Greenparty" που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν, όπως κάθε χρόνο, περιβαλλοντικοί φορείς, ομάδες πολιτών και εθελοντές.

Επιπλέον, στις 4 Ιουνίου 2015, προγραμματίζονται δύο γιορτές γειτονιάς σε πάρκα της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, ενώ από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2015, θα λειτουργήσουν στον Κήπο των Εποχών, έκθεση και εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων.

Σκοπός των εκδηλώσεων του 5ου "Greenparty" είναι η ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος και η προστασία του από τους ρύπους που δημιουργεί η καθημερινότητα των δημοτών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανακύκλωση του πλαστικού και τη μείωση της χρήσης του.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου