Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Αργολίδα. Θερμησία Λιμνοθάλασσα

 
 
Μια λιμνοθάλασσα γεμάτη ήχους σπάνιων αποδημητικών πουλιών και αναμειγμένη με τα ζωηρά χρώματα του τοπίου σε περιμένει για να ζήσεις ήρεμες και μοναδικές στιγμές. Επισκέψου το σημαντικό αυτό βιότοπο και γίνε ένα με τη φύση.

Στο γραφικό κι ανθοστολισμένο χωριό Θερμησία, ανατολικά της Ερμιόνης βρίσκεται η γνωστή ομώνυμη λιμνοθάλασσα της περιοχής. Τόσο το χωριό όσο κι η λιμνοθάλασσα πήρε τ’ όνομά της πιθανόν από κάποιες θερμές πηγές που υπήρχαν στην περιοχή. Εδώ ο περιηγητής Παυσανίας αναφέρει πως υπήρχε ναός της θεάς Θερμασίας Δήμητρας. Η πανέμορφη αυτή λιμνοθάλασσα την περίοδο των Ενετών χρησιμοποιήθηκε ως αλυκή. Στα νεότερα χρόνια λόγω του θαλάσσιου πλούτου της υπήρξαν ιχθυοκαλλιέργειες. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους της περιοχής που έχει ενταχθεί σε εθνικά και παγκόσμια δίκτυα προστασίας, όπως το Ευρωπαϊκό δίκτυο CORINE BIOTOPS. Τα σπάνια αυτά είδη προστατεύονται από την κοινοτική οδηγία 79/409 και τη Σύμβαση της Βέρνης.
 
Χιλιάδες σπάνια αποδημητικά πουλιά έρχονται εδώ κάθε χρόνο και βρίσκουν κα-ταφύγιο. Ερωδιοί, γερογλάρονα, μαυροπούλια, χαλκόκοτες, αργυροτσικνιές και πολλά άλλα σε προσκαλούν με τα κελαιδίσματα τους και σου υπόσχονται στιγμές ηρεμίας σε ένα τοπίο γεμάτο χρώματα και ήχους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου