Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καστοριά. Η ημερίδα για την Βιολογική Γεωργία & τον Τουρισμό


 Η ημερίδα για την Βιολογική Γεωργία & τον Τουρισμό (ρεπορτάζ)Βιολογική γεωργία και τουρισμός ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Καστοριάς με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους τομείς των βιολογικών καλλιεργειών και του τουρισμού.

«Δεν νομίζω να ζημιωθούμε ως περιοχή αν έρθουν περισσότεροι τουρίστες ή αν πάρουμε κάποια στοιχεία από τις δικές τους καλλιέργειες και τα εφαρμόσουμεστην περιοχή μας. Θεωρώ ότι είναι θετικό αυτό», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σάκης Τέρψης.

«Σκοπός της εδώ παρουσίας μας είναι να δούμε με ποιες δράσεις και ενέργειες θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των δυο κλάδων, την βιολογική γεωργία και τον τουρισμό.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε πρώτα απ΄ όλα να εξελιχθεί η γεωργία και ενδεχομένως να μπορέσουμε ν΄ανοίξουμε και κάποιες επιπλέον αγορές, αλλά κυρίως να αναπτύξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθησης των αγροτικών προϊόντων.
Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της Καστοριάς και από τη φιλοξενία των ανθρώπων της και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπους σχετικά με το πώς μπορεί να δημιουργηθεί και να διαμορφωθεί καλύτερα το τουριστικό προϊόν για να προωθηθεί και αυτό επίσης στις αγορές», σημείωσε ο πρώην έπαρχος Γιοάχιμ Βίντιεν.
 
«Μετά από αίτημα της Καστοριάς ασχοληθήκαμε με τα θέματα της γεωργίας και του τουρισμού. Λόγω του ότι έρχομαι από μια περιοχή η οποία συνδέει και τα δυο και τον τουρισμό και την γεωργία, έχω πολύ μεγάλη διάθεση να ανταλλάξω απόψεις με τους φορείς της Καστοριάς», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Φράντς Μόζερ.
 

Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας
 
Οι εκπρόσωποι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αναφέρθηκαν στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας οι οποίες έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Πιστεύω ότι οι εντάσεις έχουν δημιουργηθεί θα εξομαλυνθούν πάρα πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι οι όποιες λύσεις θα εξευρεθούν, θα είναι μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί εκεί γίνονται πολλές συζητήσεις και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε διάφορα θέματα μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Μόζερ, ενώ ο κ. Βίντιεν είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ξεκινήσει πριν από δυόμισι χρόνια τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά κυρίως σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα και συνεργάζομαι με αυτιδιοικητικούς παράγοντες, αισθάνομαι ότι υπάρχει μεταξύ μας ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας αλλά και ευγένεια».


Στην εκδήλωση από πλευράς Δήμου Καστοριάς παρουσίασαν τις απόψεις τους για τη βιολογική γεωργία: ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σάκης Τέρψης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπαμπάκος και για τον τουρισμό, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Δημήτρης Πετρόπουλος και η σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Μαριάνα Ιατρίδου.

Κατά την εδώ παραμονή τους τα μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχαν συναντήσεις τόσο με στελέχη του Δήμου Καστοριάς όσο και με εκπροσώπους φορέων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων.

 
Ελένη Ψωμαδάκη

πηγή: Εφημερίδα "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" μέσω
          http://oladeka.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου