Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πρέβεζα. 57 κουταβάκια εγκαταλείφθηκαν σε ένα μήνα

 
ADESP SKYLIAΟύτε ένα ούτε δύο αλλά πενήντα επτά κουταβάκια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα μέσα σ' ένα μήνα στην Πρέβεζα σύμφωνα με μέλη του φιλοζωικού σωματείου.

Σε ανάρτηση τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι «βρέθηκαν στον Μύτικα στον Μονόλιθο τέσσερα αρσενικά σκυλάκια περίπου 3 μηνών μωρά μέσα στο κρύο. Μαζί με αυτά μιλάμε για τον απίστευτο αριθμό των 57 κουταβιών σε έναν μήνα.

Φιλοξενίες δεν υπάρχουν και με τόσο κρύο δεν θα αντέξουν» .Η τακτική εγκατάλειψης είναι αποτέλεσμα βέβαια της κακής νοοτροπίας που έχουμε στην αντιμετώπιση των ζώων και της ελλιπούς παιδείας.

Δυστυχώς δεν περνάει μέρα πια που να μην βρεθεί κάποιο σκυλί εγκαταλειμμένο στο δρόμο, γεγονός που δείχνει ότι αυξάνονται αυτοί που είχαν αποφασίσει να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο αλλά στην πορεία είδαν ότι δεν το θέλουν πια για διάφορους λόγους ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός κατοικίδιου και το εγκαταλείπουν, σαν να είναι αντικείμενο και όχι έμψυχο ον.

Τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου κάνουν έκκληση στους πολίτες να στειρώνουν τα σκυλάκια τους και να «ανοίξουν» τα σπίτια τους για τα μικρά αδέσποτα που κινδυνεύουν να πεθάνουν το ένα μετά το άλλο.



πηγή: http://www.epiruspost.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου