Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη - Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ. Εκδήλωση με θέμα:«Κινήματα και Περιβάλλον»

 
εκδήλωση κινήματα και περιβάλλον
 
Την Πέμπτη 26/02 στις 7μμ.
 
H Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σας καλεί, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7μμ, στην αίθουσα του ΣΙΝΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθν. Αμύνης 1) σε εκδήλωση με θέμα:
 
«Κινήματα και περιβάλλον:
οι εμπειρίες του παρελθόντος, διδάγματα για τις νίκες του μέλλοντος.
—Το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού
—Tο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού
».

Αρχικοί ομιλητές θα είναι για το κίνημα του Νερού ο Κώστας Νικολάου (κίνηση 136), και ο Γιώργος Αρχοντόπουλος (ΣΩΣΤΕ το ΝΕΡΟ), ενώ για το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη του Χρυσού ο Γιώργος Βελεγράκης (Καλλιστώ), και ο Παναγιώτης Λέκκας (επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας). Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν δικαίωμα λόγου.

Στην περίοδο της κρίσης κάποιοι θεωρούν ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμπόρευμα προς «αξιοποίηση», και η προστασία του περιβάλλοντος πολυτέλεια …

Ενάντια σε αυτό το σκεπτικό η κοινωνία απαντάει με κινήματα τα οποία έρχονται να μας θυμίσουν ότι το νερό, η γη, ο αέρας, και τα δάση ανήκουν σε όλους μας και αν τα θυσιάσουμε στον βωμό του κέρδους, θα οδηγηθούμε στην ίδια μας την καταστροφή.

Η Καλλιστώ πιστή στην αξία της προστασίας του περιβάλλοντος ως δημόσιου και συλλογικού αγαθού δίνει το λόγο στα κινήματα για να μας μεταφέρουν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους, και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τις κινήσεις που θα διασφαλίσουν τις μέχρι τώρα επιτυχίες και θα ετοιμάσουν την τελική νίκη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου