Ξεκινούν από τις 13 Φεβρουαρίου στα νησιά Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» και το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ, σεμινάρια για την Αμπελουργία και την Οινοποιεία, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ανάλογα με την ημερομηνία και το χώρο διενέργειας των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Αναλυτικά το πρόγραμμα ανάλογα με την ημερομηνία και το χώρο διενέργειας των σεμιναρίων έχει ως εξής:
13-14 Φεβρουαρίου 2015
ΧΩΡΟΣ: ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ
ΧΩΡΟΣ: ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Παρασκευή & Σάββατο 16.00-21.00
• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός λήθαργος
• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.grΓια πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός λήθαργος
• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.grΓια πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
15-16 Φεβρουαρίου 2015
ΧΩΡΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Κυριακή & Δευτέρα 16.00-21.00
• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr
Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
ΧΩΡΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Κυριακή & Δευτέρα 16.00-21.00
• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr
Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
18-19 Φεβρουαρίου 2015
ΧΩΡΟΣ: ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Τετάρτη & Πέμπτη 16:00 – 21:00
• Ιστορικά στοιχεία ελληνικού αμπελώνα
• Μορφολογία και φυσιολογιά της αμπέλου
• Καλλιεργητικές τεχνικές
• Ασθένειες και εχθροί
• Τerroir
• Ωρίμανση και τρύγος
• Οινοποίηση
• Στοιχεία γευσιγνωσίας οίνου
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Τετάρτη & Πέμπτη 16:00 – 21:00
• Ιστορικά στοιχεία ελληνικού αμπελώνα
• Μορφολογία και φυσιολογιά της αμπέλου
• Καλλιεργητικές τεχνικές
• Ασθένειες και εχθροί
• Τerroir
• Ωρίμανση και τρύγος
• Οινοποίηση
• Στοιχεία γευσιγνωσίας οίνου
Εκπαιδευτής: Ρουσσάκης Ηλίας
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.grΓια πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900
πηγή: http://www.keosoe.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου