Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Απαγορεύεται η κινηματογράφηση με drone στις Προστατευόμενες Περιοχές!

 
 
Τα βίντεο που γίνονται με τη χρήση drone οπωσδήποτε είναι εντυπωσιακά, αλλά όταν η λήψη δεν γίνεται με προσοχή και σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες μπορεί να προκαλέσει όχληση στην άγρια ζωή.
 
Μάλιστα, η πτήση ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) πάνω από Προστατευόμενες Περιοχές απαγορεύεται και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ειδική άδεια (Απόφαση Αριθμ. Δ/ΥΠΑ/21860/1422, ΦΕΚ 3152-Β-2016, Κανονισμός – γενικό πλαίσιο πτήσεων ΣμηΕΑ).
 
Οι περιοχές των Δέλτα Αξιού και Αλιάκμονα, των εκβολών Γαλλικού και Λουδία και των λιμνοθαλασσών Καλοχωρίου και Αλυκής Κίτρους είναι Προστατευόμενες Περιοχές που ανήκουν στο ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 (Ειδική Ζώνη Διατήρησης για οικοτόπους και είδη ΕΖΔ, Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά ΖΕΠ).
 
Καλούνται οι κινηματογραφιστές –ερασιτέχνες και επαγγελματίες- να σεβαστούν τη σχετική νομοθεσία, ώστε τα πουλιά και τα άλλα είδη να συνεχίσουν να ζουν -όσο το δυνατόν- ανενόχλητα στα φυσικά ενδιαιτήματά τους.
 
Για να δείτε τον σχετικό κανονισμό κατεβάστε το pdf (άρθρο 19, παρ. 3.9)Δ/ΥΠΑ/21860/1422 Κανονισμός – Γενικό πλαίσιο πτήσεων ΣμηΕΑ


πηγή: http://axiosdelta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου