Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ομόφωνη έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το λιμάνι της Ύδρας

 
Ομόφωνη έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το λιμάνι της Ύδρας
 
Εγκρίθηκε κατά την 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση των έργων «Εκπόνηση Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.

Το έργο, προϋπολογισμού 765.000 €, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί σύντομα.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των σημαντικών υπόσκαφων σε διάφορα τμήματα του λιμένα, καθώς και στην ενίσχυση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου του λιμένα με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Παράλληλα, αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης καθίζησης του μώλου.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν κυρίως στη λειτουργική αναβάθμιση της δυναμικότητας του λιμένα, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες του, στην αισθητική αναβάθμιση των παραδοσιακών τμημάτων των κρηπιδωμάτων, και τέλος στη μερική αναδιάταξη ορισμένων θαλάσσιων ζωνών κατάληψης από τα εξυπηρετούμενα σκάφη του λιμένα σ’ ένα νησί που αποτελεί brand name!



πηγή: https://fonitisydras.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου