Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τι νερό πίνουμε;

 
water
 
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών δημοσίευσε τη μελέτη του για την ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών που καταναλώνονται στη χώρα μας. «Πόσοι από εμάς, γνωρίζουμε τι πίνουμε; Και πόσοι μπορούμε να καταλάβουμε τι αναγράφεται στην ετικέτα ενός εμφιαλωμένου νερού, καθώς και αν έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή νερού;», αναφέρεται στην εισαγωγή της μελέτης, καθώς επιχειρείται από τους συντάκτες της η πλήρης ενημέρωση γύρω από αυτό το ζήτημα, και, κυρίως, συμβουλές για το τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής για να προστετευθεί.

Οι επιστήμονες 
του Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ)
πραγματοποίησαν επίσης δειγματοληψίες και μικροβιολογικές αναλύσεις στα δημοφιλέστερα εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και παρουσιάζουν τα πορίσματά τους.

Μεταξύ των διαπιστώσεων της μελέτης, αναφέρονται τα εξής:

-Δεν υπάρχει νομοθεσία που να προσδιορίζει τι πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα.
-Δεν αναφέρονται τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.
-Δεν αναφέρεται ο μέσος όρος των δειγματοληπτικών μετρήσεων του προηγούμενου χρόνου αλλά τριών και πέντε χρόνων πριν.
-Κυκλοφορούν νερά με ανώνυμες ετικέτες σε νησιά και εκτός Αττικής.
-Στους αποθηκευτικούς χώρους δεν τηρείται η θερμοκρασία των κάτω των 18° C. Αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 30° και 38° βαθμούς Κελσίου.
-Σε πολλά σούπερ μάρκετ οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κοντά σε ψυγεία και ψυκτικά μηχανήματα με αποτέλεσμα το νερό να θερμαίνεται.
 
Για να δείτε ολόκληρη τη μελέτη ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://oladeka.com/2018/06/%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c-%cf%80%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου