Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ζαρκάδι νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε στο Κλειδί Αμυνταίου



Ζαρκάδι νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί (12/7/2018, 8:20) στην παλιά εθνική οδό στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου. Το τρομαγμένο ζαρκάδι εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ενημέρωσε για την ύπαρξη του ζώου πάνω στο οδόστρωμα, θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ Αμυνταίου.

Ο θηροφύλακας, μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, ειδοποίησε για το περιστατικό τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η οποία γνωστοποίησε το συμβάν και στα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης.

Στο σημείο εντοπισμού του ζαρκαδιού προσέτρεξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, όπου με τη βοήθεια του θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ Αμυνταίου, το μικρό ζαρκάδι μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Φλώρινας, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του και να εξεταστεί για την ύπαρξή ή μη τραυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων από τον Κτηνίατρο, το ζαρκάδι μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας όπου θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση και αγωγή, για τρείς (3) ημέρες.

Εν συνεχεία και εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του, το νεαρό ζαρκάδι θα αφεθεί ελεύθερο στην περιοχή όπου εντοπίστηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας έχει συγκροτηθεί από τις 04-09-2014 κατ’ εφαρμογή της
104180/433/2014 ΚΥΑ, και είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ/νση Δασών Φλώρινας: 2385045757.


πηγή: https://dasarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου