Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

«Δίνω ζωή με το παλιό μου ποδήλατο»

 
 
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessalonikis – Κ.Ε.ΔΗ.Θ. υποστηρίζει τη δράση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων ΠΡΑΞΙΣ στις Σέρρες και ζητά από τους πολίτες της πόλης μας να τη στηρίξουν. Η έκκληση για συμμετοχή αφορά στην προσφορά μεταχειρισμένων ποδηλάτων από πολίτες που δεν τα χρησιμοποιούν κι ας είναι χαλασμένα.
 
Τα ποδήλατα θα διατεθούν σε προσφυγόπουλα (Yezidi, από το Βόρειο Ιράκ και την Βόρεια Συρία) που, στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, παρακολουθούν τα μαθήματα που τους προσφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της ΠΡΑΞΙΣ στις Σέρρες! Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά και αφορούν εκμάθηση: Η/Υ , Αγγλικών, Ελληνικών, Γερμανικών έχοντας δωρεάν πρόσβαση στους υπολογιστές της ΠΡΑΞΙΣ και το διαδίκτυο. Τα προσφυγόπουλα προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες διανύουν με τα πόδια, κάθε μέρα, μία απόσταση 6 χλμ. Τόση είναι η απόσταση που χωρίζει τη δομή προσφύγων από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της ΠΡΑΞΙΣ. Βαδίζουν επί 45 λεπτά για να έρθουν και άλλο τόσο χρόνο για να επιτρέψουν. Αλλά το κάνουν! Γιατί το επιθυμούν! Γιατί αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, αποκτούν γνώσεις, νέους φίλους από την τοπική κοινωνία, μοιράζονται την ζωή τους μέσα σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον και υποστηρίζουν την σωματική και συναισθηματική τους ευεξία.

Το ποδήλατο που ίσως είναι χαλασμένο, παροπλισμένο και πεταμένο σε μία αποθήκη, θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Την παραλαβή και τη μεταφορά των ποδηλάτων από το χώρο που είναι αποθηκευμένα προς τις Σέρρες την αναλαμβάνει η Praxis.

Ένας εθελοντής, που επισκευάζει ποδήλατα, στις Σέρρες έχει αναλάβει να τα επισκευάσει ΔΩΡΕΑΝ, έτσι ώστε τα παιδιά όλων μας, όπως συμβαίνει πάντα με τα παιδιά, να έχουν πρόσβαση όχι στο ίντερνετ ή στην ταινία, αλλά στο χαμόγελο, στην ελπίδα και στο ίδιο τους το μέλλον. Το παλιό, χαλασμένο ίσως, ποδήλατό σας- για την ώρα- είναι αρκετό.

Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/1YUXVpq0mzdbxf1CE85JW9HJi8wvksryDmWoR1-TXawI/

Ή να επικοινωνήσουν: Ιστοσελίδα: http://www.praxisgreece.com
E-mail: praxis@praxisgreece.com
Άτομο Επικοινωνίας: Άννα Αλευρά
Διεύθυνση: Σελεύκου 8 62123 Σέρρες



πηγή: https://olympia.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου