Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

3ος Παραποτάμιος Δρόμος στις όχθες του ποταμού Άρδα

 
3ος Παραποτάμιος Δρόμος στις όχθες του ποταμού Άρδα
 
Ο Δήμος Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της 24ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2018», θα διοργανώσει το Σάββατο 28 Ιουλίου, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον 3ο Παραποτάμιο Δρόμο στις όχθες του ποταμού Άρδα, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να καθιερωθεί ως ένα αθλητικό και κοινωνικό γεγονός.

Και τη φετινή χρονιά ο δρόμος θα είναι εμπλουτισμένος με δύο διαδρομές των 3 χλμ. και 10 χλμ. και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα, παρουσία κριτών - εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ.
 
 
Σκοπός του αγώνα είναι:
 
- η ευαισθητοποίηση, αθλητών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους να ζήσουν την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση για την προστασία του,
- η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και του αθλητικού ιδεώδους,
- η παροχή ευκαιριών σε όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας και της ξεχωριστής παράδοσης,
- η τουριστική προβολή της περιοχής.
 
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας συμμετοχής στους αγώνες των 3 χλμ και 10 χλμ. Ωστόσο για τους ανήλικους συμμετέχοντες θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης γονέα, που υπάρχει στο site του Δήμου Ορεστιάδας (εδώ) και να την προσκομίσει την ημέρα των αγώνων υπογεγραμμένη στη γραμματεία. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών απαραίτητη είναι η συνοδεία κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 
Για την εγγραφή στις διαδρομές των 3 χλμ και 10 χλμ απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ορεστιάδας (εδώ).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018.

Εγγραφές (περιορισμένος αριθμός) μπορούν να γίνουν μέχρι και μία ώρα πριν από την έναρξη των Αγώνων στη Γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης.

Το κόστος συμμετοχής για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι 5 € (κατάθεση στη γραμματεία) και θα αφορά στην είσοδο των δρομέων στις εκδηλώσεις της 24ης Συνάντησης Νέων, μόνον για εκείνη την ημέρα (28/7/2018). Θα ισχύσει περιορισμός συμμετεχόντων (200 άτομα). Η συμμετοχή στη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων είναι δωρεάν.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και λοιπού υλικού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία (είσοδος χώρου εκδηλώσεων «Άρδας 2018» στις Καστανιές) μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη. Για την επιβεβαίωση της εγγραφής απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ).

Οι Αγώνες 10 χλμ και 3 χλμ θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην είσοδο του χώρου των εκδηλώσεων.

Ώρα εκκίνησης: Αγώνας 10 χλμ στις 18:30. Αγώνας 3 χλμ στις 18:40.

Η διαδρομή κινείται εξ ολοκλήρου σε χωμάτινους αγροτικούς και δασικούς δρόμους.
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τυχόν διευκρινήσεις στο τηλ. 2552350334 (Δήμος Ορεστιάδας).

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:
www.orestiada.gr/dimos/athlitismos/3os-parapotamios-dromos-ardas-2018 .
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου