Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ήπειρος. Οι κυνηγοί παρόντες στη δασοπροστασία


Παρουσία του ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, προέδρων και εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής αρμοδιότητάς της και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχο Ευθ. Γεωργακόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία παρέστησαν ακόμη, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκης και ο Γεν. Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Α.Δ Νικ. Παπαευθυμίου, ήταν ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ Πυροσβεστικής και Ε’ ΚΟΗ με τις Ομάδες Πυροπροστασίας που έχουν συσταθεί από την Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Οι Ομάδες αυτές όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου έχουν ήδη αναπτύξει προληπτική δράση από την περσινή αντιπυρική σεζόν, ενώ τη φετινή χρονιά η συγκρότησή τους έγινε με ακόμη μεγαλύτερο συντονισμό και βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγρηγορίου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και Ι.Χ φορτηγά οχήματα της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων, που με τα πληρώματά τους διενεργούν καθημερινά, περιπολίες στην ύπαιθρο και είναι έτοιμες να επέμβουν εάν απαιτηθεί, οπουδήποτε.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς της Ε’ ΚΟΗ για την άμεση ανταπόκρισή της και τον ενεργό ρόλο που έχει αναλάβει εθελοντικά, με τη σύσταση των Ομάδων Πυροπροστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση στο πεδίο, φαινομένων της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Συντονιστής της ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκης που έκανε μνεία στην άριστη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης με την Ε’ ΚΟΗ και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Οι Ομάδες Πυροπροστασίας της Ε’ ΚΟΗ και των κατά τόπους Περιφερειακών Συλλόγων βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ώστε να συνδράμουν σε όποια ανάγκη παραστεί.


πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου