Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

34 ενεργειακά έργα από την Ένωση Αγρινίου



Κατατέθηκαν οι αιτήσεις, ύστερα από συστηματική προετοιμασία ετών. Οι προωθούμενες επενδύσεις θα καταστήσουν την Αιτωλοακαρνανία τον μεγάλο πρωταγωνιστή στη νέα ενεργειακή πολιτική της χώρας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις και ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας έμπρακτης υποστήριξης των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, γνωστοποιεί ότι προχώρησε στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας-Συνεταιρισμού αξιοποίησης της Αιολικής Ενέργειας (ανεμογεννήτριες).

Κατατέθηκε ο ολοκληρωμένος φάκελος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση 34 έργων στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικής ισχύος 168Mw. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την ασφαλή και ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των μελών της Ένωσης Αγρινίου και των παραγωγών του Συνεταιρισμού από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και θα ενημερωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Ένωσης Αγρινίου και να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής στην Ενεργειακή Κοινότητα-Συνεταιρισμό, ώστε να επωφεληθούν από το όλο καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο και ανοίγει ένα νέο πεδίο παραγωγής ενέργειας μέσω ΑΠΕ, απόλυτα προσανατολισμένη στην αρχή της τοπικότητας.

Σημειώνουμε ότι μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, με κύριο στόχο την αειφορία και τον σεβασμό στο περιβάλλον, η Ένωση Αγρινίου ευελπιστεί με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά, να δημιουργήσει ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία. Η πρωτοβουλία, αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της εξίσου μεγάλης προσπάθειας στην οποία πρωτοστάτησε η Ένωση, με τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου για να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα και να είναι σε θέση να καταθέσει αιτήσεις αδειοδότησης για όλα αυτά τα έργα, εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Οι επενδύσεις που θα ακολουθήσουν, θα αφήσουν οικονομικό αποτύπωμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία.


πηγή: https://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου