Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ρέθυμνο. "Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καταναλωτές των κόπων των παραγωγών μας"

 
μπιρλιράκη γιορτή κρητικής διατροφής ρέθυμνο φορτέτζα
 
Εκτός από το ελαιόλαδο ... και το σαλιγκάρι, το αβοκάντο και το φραγκόσυκο βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια του εξωτερικού
 
"Τα τοπικά προϊόντα βρίσκουν τη θέση τους στις αγορές του εξωτερικού, πρέπει όμως κι εμείς οι ίδιοι να γίνουμε καταναλωτές των κόπων των παραγωγών μας" είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη, με αφορμή την «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» που ξεκινάει την Κυριακή (Σ.Μ. χθες), στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

"Με χαρά πληροφορούμαστε ότι εκτός από τα προϊόντα που παραδοσιακά εξάγει η Κρήτη, επίσης τυποποιημένο σαλιγκάρι, αβοκάντο και φραγκόσυκο βρίσκονται στα ράφια delicatessen, στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία" - είπε η κ. Μπιρλιράκη, τονίζοντας ότι το μήνυμα της προτίμησης των τοπικών προϊόντων πρέπει να λάβουν οι εστιάτορες και οι ξενοδόχοι, και να διαμορφώσουν στους χώρους τους έστω μια κρητική γωνιά ή να δώσουν κρητική ταυτότητα στο μενού τους.

Η Γιορτή που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή, μετασχηματίστηκε από το 2009 σε "Γιορτή Κρητικής Διατροφής", ωστόσο στους Ρεθυμνιώτες αλλά και στους ξένους επισκέπτες είναι γνωστή από το 1958 ως Γιορτή Κρασιού.
 
Η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, και στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 55 Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.α) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.

Θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,
εδώ.
 
μπιρλιράκη γιορτή κρητικής διατροφής ρέθυμνο φορτέτζα
 
"Να είμαστε προσεκτικοί με το τουριστικό προϊόν μας"
 
Αναφερόμενη στον Τουρισμό στην Κρήτη, η κ. Μπιρλιράκη ως πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού αλλά και από την επαγγελματική της εμπειρία ως ξενοδόχος, επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τουριστικό προϊόν μας. "Στο Ρέθυμνο, μέσω της Επιτροπής Τουρισμού, βάζουμε στόχο τις νέες αγορές, τη συγκράτηση και αύξηση της ποιότητας των "παλιών" αγορών αλλά και το να είμαστε επίκαιροι καινα διαφυλάξουμε και το "προϊόν" αλλά και τις τιμές μας" - είπε η Πέπη Μπιρλιράκη.

Η ίδια αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη ίδρυση τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει καθώς "οι Κρητικοί είμαστε Νο1 οικοδεσπότες, υπάρχει η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να είμαστε και επαγγελματίες".



πηγή: http://www.madeincreta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου