Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Διοργάνωση δρομικού διήμερου 14 – 15 Ιουλίου 2018 στα χωριά του Πάρνωνα, στο πλαίσιο του αγώνα υπεραπόστασης «Κρόνιο Πέρασμα».

 
kronio2018
 
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας και η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής, διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, από ώρα 10:00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!
 
Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει στον Άγιο Πέτρο, ενώ η συνολική του διάρκεια θα είναι μέχρι τις 20:30 μ.μ. Συμπληρωματικά την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ένας 2ος παράλληλος αγώνας, με το όνομα «Δρόμοι του Πάρνωνα» ή «Ημικρόνιον Πέρασμα», συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό στον Άγιο Πέτρο (ξεκινά ακριβώς την ίδια ώρα από τον Άγιο Πέτρο και διοργανώνεται στην ίδια διαδρομή με το Κρόνιο Πέρασμα μέχρι τον κόμβο της Στραβόρραχης μετ’ επιστροφής), για όλους εκείνους τους αθλητές που δεν θα συμμετάσχουν στον μεγάλο αγώνα.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 στο πλαίσιο του Κρονίου Περάσματος, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά δύο (2) παράλληλοι αγώνες με αφετηρία και τερματισμό τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας με ίδια ώρα εκκίνησης στις 10:00 π.μ.
 
-  Αγώνας 21,1 χλμ.,1ος Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο ΤΑΝΑΟΣ», που ξεκινάει από τον Άγιο Πέτρο και ακολουθεί την διαδρομή, Καστρί – Ωριά – Έλατος – Άγιος Πέτρος και είναι όλος σε ασφάλτινη διαδρομή.
- Αγώνας 6χλμ., πλήρης κύκλος Άγιου Πέτρου.

Στο φετινό δρομικό διήμερο αναμένεται να λάβουν μέρος συνολικά πάνω από 300 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
 
Γενικές πληροφορίες για το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, [http://www.fdparnonas.gr/activities/kronion-perasma/] και πιο αναλυτικά οι λεπτομέρειες του αγώνα βρίσκονται στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα [www.kronionperasma.com].


πηγή: http://www.fdparnonas.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου