Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην FRUIT LOGISTICA

 
Logo EN
 
Δυναμική παρουσία είχε και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, το διάστημα 7 με 9 Φεβρουαρίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών.

Η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 3.077 εκθέτες από 84 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 76.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι προερχόμενοι από 130 χώρες, σε εγκαταστάσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων υψηλών προδιαγραφών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο βρισκόταν σε στρατηγική θέση, κέρδισε της εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των θεσσαλικών επιχειρήσεων, συγκέντρωσε δε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Θεσσαλικά προϊόντα. Ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων αγορών από χώρες της Μέσης Ανατολής (Λίβανο, Ιορδανία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία), την Ινδία, από ευρωπαϊκές χώρες όπως Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Κύπρο και από το Ισραήλ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο b2b συναντήσεων.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος ενώ το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας εκπροσώπησε η γεωπόνος κ. Βασιλική Τσιάχα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Χρίστος Ντοκομές, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Ηπείρου, o Δ/νων Σύμβουλος της “Εnterprise Greece” κ. Ηλίας Αθανασίου, ο Γερμανός βουλευτής κ. Christian Goiny.

Οι συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Θεσσαλός αντιπεριφερειάρχης με τους εκπροσώπους άλλων Περιφερειών, στόχο είχαν την ευρύτερη τοπικο-αυτοδιοικητική συνεργασία, ενώ η συνάντηση που είχε με τον Έλληνα εκπρόσωπο του προξενείου αντικείμενο συζήτησης ήταν η μέγιστη δυνατή προβολή των θεσσαλικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιώνονταν από επαγγελματίες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μεταξύ αυτών ο κ. Γεώργιος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προϊόντων Αγιάς «Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ», ο κ. Αντώνης Γκουντάρας εκπρόσωπος της εταιρίας Philoctetes Land που δραστηριοποιείται στο χώρο της προώθησης και πώλησης αγροτικών προϊόντων, οι κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ και Χρήστος Γεωργίου υπεύθυνος πωλήσεων και ο κ. Απόστολος Πάνου υπεύθυνος πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Υπερτροφών Θεσσαλίας ΕΥΚΑΡΠΟΝ – HELLENIC SUPERFOODS. Στην έκθεση συμμετείχαν και άλλοι Θεσσαλοί επιχειρηματίες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου