Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ. Από ΑΠΕ το 50% της νέας ενεργειακής δυναμικότητας το 2017

 
 
Το 2017, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν το 50% της νέας ενεργειακής δυναμικότητας που προστέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας των ΗΠΑ.
 
Συνολικά, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 12.270 μεγαβάτ βιομάζας, γεωθερμικής, υδροηλεκτρικής, ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευαν την πλειοψηφία αυτών των προσθηκών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ΗΠΑ δεν πρόσθεσαν νέα δυναμικότητα άνθρακα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά πρόσθεσαν 11.980 μεγαβάτ ισχύος από φυσικό αέριο.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν το φυσικό αέριο όσον αφορά την προσθήκη νέας ενεργειακής δυναμικότητας στις ΗΠΑ, παρά την πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να προωθήσει τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια εις βάρος των ανανεώσιμων πηγών.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναπτύσσονται ταχέως, τα προαναφερθέντα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική ενεργειακή ικανότητα της χώρας, αλλά μόνο τις προσθήκες σε αυτή. Ο άνθρακας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 23% του συνολικού ενεργειακού μεριδίου, ενώ η αιολική και ηλιακή ενέργεια μαζί έχουν ποσοστό μικρότερο από 10%.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις δεύτερες υψηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, πίσω μόνο από την Κίνα, συμβάλλοντας το 15% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2015.



πηγή: http://www.globalview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου