Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου στον υγρότοπο της Κάρλας


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, 22 λυκόπουλα του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον υγρότοπο της Κάρλας. Η ομάδα των προσκόπων επισκέφτηκε τη μόνιμη έκθεση του Προγράμματος LIFE-Φύση «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Ελλάδας» (LIFE11/NAT/GR/1011) που λειτουργεί στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στο χωριό Κανάλια. Οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης τόσο για την οικολογία και τις απειλές που αντιμετωπίζει το μικρό μεταναστευτικό αρπακτικό όσο και για τα αποτελέσματα της υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος LIFE.
 
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον υγρότοπο της Κάρλας, όπου με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού παρατήρησης και οδηγών πεδίου αναγνώρισης η ομάδα των λυκόπουλων γνώρισε από κοντά τα υδρόβια πουλιά που βρίσκονται κατά την τρέχουσα περίοδο στον υγρότοπο.
 
Στο τέλος της επίσκεψης οι πρόσκοποι παρέλαβαν τα ενημερωτικά έντυπα (φυλλάδια, CD με ντοκιμαντέρ για την προστατευόμενη περιοχή, αναμνηστικά δώρα) του Φορέα Διαχείρισης τα οποία αναφέρονται στην προστατευόμενη περιοχή.


πηγή: http://www.fdkarlas.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου