Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε Οινοποιεία της Ηλείας παρουσίασαν τα κρασιά τους

 
krasia_1.jpg
 
Γεγονός της χρονιάς για τους οινόφιλους το Peloponnese Wine Festival, στην Αθήνα
 
Τον πλούτο και την μοναδικότητα του Πελοποννησιακού αμπελώνα, με την συμμετοχή 50 και πλέον οινοπαραγωγών της Πελοποννήσου και την παρουσίαση και γευστική δοκιμή 400 περίπου κρασιών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν χθες στο Peloponnese Wine Festival, στην Αθήνα. Τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου έδωσαν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες,, στον 4ο όροφο του πανέμορφου Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Στην πρωτοποριακή ετήσια εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα συμμετείχαν από την Ηλεία πέντε από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία του νομού. Το Κτήμα Μερκούρη, Το κτήμα Μπριντζίκη, το Κτήμα Σταυρόπουλου, το Κτήμα Μαρκόγιαννη και το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, που παρουσίασαν όλη την γκάμα των μοναδικών κρασιών τους που απόλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες και οινόφιλοι. Μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με τα υψηλής ποιότητας εμφιαλωμένα κρασιά της Ηλείας.

Οι οινόφιλολοι δοκίμασαν τα κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές. Διαμάντια από γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου, σπουδαία κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, πειραματικές οινοποιήσεις, νέες εμφιαλώσεις, όλα ήρθαν και φέτος στο ποτήρια του Peloponnese Wine Festival . Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα Street food με το απολαυστικό Uberness του Βασίλη Καλλίδη, 2 Masterclasses με παρουσιαστές τον Άρη Σκλαβενίτη και τον Γρηγόρη Κόντο Dip WSET
και δύο ακόμα εκδηλώσεις, το «Με την ματιά της Νέας Γενιάς: Όνειρα-Στόχοι-Ανησυχίες» στο αμφιθέατρο του μουσείου με τους νέους παραγωγούς της Πελοποννήσου και μάθημα οδικής ασφάλειας για παιδιά.



πηγή: https://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου