Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η Ιοκάστη χτύπησε το γαϊτανάκι αλλά μας περιμένουν 67 τζαμάλες στα Γιάννενα!

 
 
Με 200 τόνους ξύλα, 5.000 λίτρα κρασί και τρελή διάθεση για γλέντι!
 
Μεγάλη κουβέντα τελικά το "καιρού επιτρέποντος". Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η αυλαία για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα. Με τα δεκάδες μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, που θα έκαναν παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας, με προορισμό την κεντρική πλατεία, όπου θα στήνονταν τα παραδοσιακά γαϊτανάκια.
 
Όμως, η "Ιοκάστη", το χαμηλό βαρομετρικό που έφερε καταιγίδες και χιόνια στην Ήπειρο είχε άλλα σχέδια. Έτσι, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για σήμερα Κυριακή, τελικά ματαιώθηκαν.
 
«Η βροχή δεν στάθηκε σύμμαχός μας», αναφέρουν οι διοργανωτές, κάνοντας γνωστό ότι το γαϊτανάκι της κεντρικής πλατείας δεν θα πραγματοποιηθεί.
 
Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, ειδικά των δεκάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων που ετοιμάζονταν μέρες για την συγκεκριμένη εκδήλωση.
 
Σημειωτέον ότι το γαϊτανάκι είχε αναβληθεί και πέρυσι επίσης λόγω των καιρικών συνθηκών.
 
Ωστόσο όλοι κάνουν υπομονή για την άλλη Κυριακή.. Στις τζαμάλες που, καιρού επιτρέποντος, θα ανάψουν και φέτος αναβιώνοντας ένα έθιμο αιώνων.
 
Γενικότερα, η ερχόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη με πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πρόγραμμα.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου