Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κέρδισε τους Δανούς η Κρήτη


Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην μεγαλύτερη Σκανδιναβική τουριστική έκθεση «Ferie for Alle»
 
Κέρδισε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις των Δανών το τουριστικό προϊόν της Κρήτης που προβλήθηκε στη μεγαλύτερη Σκανδιναβική έκθεση «Ferie for Alle» που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας. Μάλιστα οι τουριστικοί προορισμοί των Δανών που είχαν τις περισσότερες κρατήσεις μέχρι στιγμής ήταν με σειρά προτεραιότητας, η Μαγιόρκα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Τουρκία και η Κύπρος.

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούνταν από τα στελέχη του Τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλη Μαρκαντωνάκη, παρουσίασαν στους πολυπληθείς επισκέπτες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού ως ιδανικού και ασφαλή προορισμού διακοπών ενώ παράλληλα έγινε παρουσίαση της Κρήτης σε τουριστικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας που ανήκει σε μεγάλο τουριστικό γραφείο της Σκανδιναβίας.

Η φύση, το κλίμα, ο πολιτισμός, η ιστορία αλλά και η Κρητική Διατροφή, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες στο νησί μας, για άλλη μια χρονιά στο πλαίσιο της έκθεσης προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το τουριστικό προϊόν του νησιού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης που εκθείασαν την γαστρονομία της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, κρασί, λάδι, μέλι και άλλα τοπικά προϊόντα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και ο πρόεδρος ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης.

Η έκθεση «Ferie for Alle» ξεκίνησε το 1998 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο τουριστικό γεγονός για την Σκανδιναβία. Το 2017 συγκέντρωσε 59.143 επισκέπτες και περισσότερους από 1.100 εκθέτες. Οι επισκέπτες έρχονται να εμπνευστούν και να αγοράσουν τις διακοπές των ονείρων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών της έκθεσης το 85% των επισκεπτών της, πάει διακοπές τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο ενώ το 51% έρχονται με σκοπό να κλείσουν τις διακοπές τους, να παραγγείλουν τροχόσπιτο ή εξοπλισμό για κάμπινγκ. Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στατιστικά των διοργανωτών φέτος τις 2 πρώτες μέρες ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 40.000, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την επισκεψιμότητα του 2017. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία τα οποία πωλούν πακέτα διακοπών κατά την διάρκεια της έκθεσης αναμένεται διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις για την φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, η χώρα μας είναι αγαπημένος προορισμός των Δανών. Οι αφίξεις από Δανία προς Ελλάδα ήταν 442.478 άτομα το 2017, σημειώνοντας αύξηση 15,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο τουριστικός πράκτορας της Δανίας Spies που ανήκει στον όμιλο Thomas Cook, σε δείγμα 10.198 Δανών, εννέα στους 10 Δανούς που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές, επιθυμούν να επιστρέψουν. Οικογένειες, ζευγάρια και ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας από τη Δανία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας. Η έρευνα αναφέρει ότι το 89,4% έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα. Το 42,2% έχει επισκεφθεί τη χώρα μας πάνω από 6 φορές, το 21% 4 έως 5 φορές και το 24,4% από 2 έως 3 φορές.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου