Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Κοντράστ εικόνων στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

 
 
Ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, που το απολαμβάνουν πλέον ελάχιστα ζώα
 
Πανύψηλα δέντρα, υπέροχο πράσινο, λιμνούλες και ρυάκια, γεφυρούλες και μονοπάτια που σε οδηγούν να ανακαλύψεις τους όμορφους «θησαυρούς» που… κρύβονται στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο είναι αλήθεια πως συνέβαινε κάποτε, για όσους είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν το πάρκο, καθώς όσον αφορά το σήμερα, «άνθρακας ο θησαυρός».
 
 
Ένα κοντράστ εικόνων και συναισθημάτων δημιουργείται από αυτά που αντικρίζεις, καθώς το υπέροχο φυσικό τοπίο, έρχεται σε σύγκρουση με την ερημιά που υπάρχει, αφού πλέον τα ζώα που φιλοξενούνται στους χώρους του κήπου είναι λιγοστά.
 
Κατά την περιήγησή σας, εκτός από τις πάπιες, τις χήνες και τα περιστέρια που θα αντικρίσετε στη λιμνούλα που βρίσκεται δεξιά της εισόδου, θα δείτε οικόσιτα ζωάκια, όπως κατσικούλες, προβατάκια, κοτούλες κτλ, κάποια άγρια όπως ελάφια, πλατώνια και αγριοπρόβατα, μερικά πτηνά, νεροχελώνες κτλ. Αρκετά ωστόσο είναι τα σπιτάκια που δεν φιλοξενείται κάποιο ζώο και σίγουρα η εικόνα αυτή δεν περνάει απαρατήρητη.
 
 
Η αίσθηση να περπατάς μέσα σ’ αυτό το πανέμορφο περιβάλλον είναι σίγουρα μοναδική, αξίζει κανείς να κάνει τη βόλτα του και να θαυμάσει το χώρο, αρκεί να μην έχει μεγαλύτερες προσδοκίες πέρα απ’ αυτό. Οπως τα μικρά παιδιά, που ενθουσιάζονται με το κάθε ζωάκι που βλέπουν, άσχετα με το αν είναι σπάνιο, άγριο ή οικόσιτο, μικρό ή μεγάλο.
 
 
Δεν μπορεί όμως να μη σε λυπεί το γεγονός, ότι το πάρκο αυτό μπορούσε να σφύζει από ζωή και να αποτελεί δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης και του νομού, αλλά και για τους τουρίστες. Ένας χώρος που έχει τις προδιαγραφές και αξίζει της προσοχής καθώς τα οφέλη μιας ενδεχόμενης αξιοποίησής του θα είναι πολλαπλά.
 
Για την συνέχεια του άρθρου δείτε στον σύνδεσμο: https://www.life-events.gr/i-poli-mou/kontrast-eikonon-sto-zoologiko-kipo-thessalonikis-foto/#.WoRra01G3IU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου