Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ζοίνος και Πατραϊκή... Ενώνουν δυνάμεις με όχημα τα κρασιά!

 
 
Δύο μεγάλα συνεταιριστικά σχήματα μπαίνουν πλέον σε κοινή πορεία με δυνατό χαρτί το κρασί. Η Ζοίνος ΑΕ και η Πατραϊκή Οινοποιητική ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα εκτιμώντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά τόσο για τα δύο συνεταιριστικά σχήματα όσο και για τους αμπελουργούς. Τα πρώτα βήματα συνεργασίας μεταξύ των δύο οινοποιητικών μονάδων είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια. Τώρα με μεγάλο όπλο τα προιόντα ονομασίας προέλευσης, διευρύνεται και ενδυναμώνεται.
 
Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος, στόχος είναι η στήριξη των αμπελουργικών ζωνών των δυο περιοχών αλλά και των παραγωγών.

Ο Πρόεδρος της Ζοίνος ΑΕ Βαγγέλης Αργύρης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της κοινής συνεργασίας, οι ρόλοι θα είναι διακριτοί. Η παραγωγή της πρώτης ύλης θα είναι στην δικαιοδοσία της Πατραϊκής και η μεταποίηση και η εμπορία στην Ζοίνος κάτι που όπως τόνισε δημιουργεί νέα δεδομένα στην οινοποιητική αγορά.

Η Αμπελουργική Ζώνης της Ζίτσας λοιπόν και της Αχαίας που σαφώς έχει μεγαλύτερη δυναμική ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές στον συνεταιριστικό χώρο.

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνεργασία των δυο συνεταιριστικών σχημάτων επ’ ωφελεία των αμπελουργών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού Πάτρας Δημήτρης Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι οι δυνατότητες πλέον αυξάνονται σημαντικά.

Την ικανοποίηση του για αυτή την συνεργασία εξέφρασε και ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης μιας και ο ΓΑΣ είναι η μητρική της Ζοίνος ΑΕ.

Στα τέσσερα brand, την ντεμπίνα και το Βλάχικο, το Μοσχάτο και την Μαυροδάφνη που θα προωθηθούν μέσα από αυτή την συνεργασία αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ζοίνος ΑΕ Θανάσης Κατσανάκης ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Πατραϊκής Οινοποιίας Παναγιώτης Γερασιμόπουλος τόνισε ότι φέτος που η Πατραική συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής μέσα από αυτή την συνεργασία βάζει τις βάσεις για άλλον ένα αιώνα προς όφελος των παραγωγών.

Το κυρίαρχο όπως εξήγησε ο κ. Αργύρης είναι η υπεράσπιση των αμπελουργικών ζωνών και τα ΠΟΠ κρασιά των δυο οινοποιητικών συνεταιρισμών χωρίς νόθευση των ποικιλιών. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο παραγωγής και νέων κρασιών μέσα από το «πάντρεμα» ποικιλιών των δυο περιοχών.



πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου