Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Διώρυγα Κορίνθου: Τις πταίει;

 
Διώρυγα Κορίνθου: Τις πταίει;
 
Θλιβερές εικόνες αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν χθες στον Ισθμό της Κορίνθου. Τόνοι από βράχους, πέτρες και χώματα, έπεσαν μέσα στο νερό μετά από κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να κλείσει η Διώρυγα και να απαγορευτεί κάθε είδους διέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον για 15 μέρες, ενώ κάποιοι λένε ότι ο αποκλεισμός μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα.
 
Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν συνεχείς αναφορές και δημοσιεύματα για κατολισθήσεις μικρού μεγέθους, ενώ από αρκετούς φορείς γινόταν λόγος για την ανάγκη άμεσης συντήρησης με ειδικά μέσα.

Η εταιρεία κάνει λόγο για αποκόλληση χωμάτινων όγκων, ενώ στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τεράστιοι βράχοι. Τι ακριβώς συνέβη τελικά;
 
 
Τι αναφέρει η εταιρεία της Διώρυγας
 
Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00 εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων.

Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης. Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία».



πηγή: https://moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου