Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η ευάλωτη γεωργία της Θεσσαλίας

 
xorafi
 
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών διοργανώνει ειδικό θεματικό συμπόσιο με θέμα «Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν-Προοπτικές», την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτήριο Κατσίγρα).

Στόχοι της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί το θέμα της ευάλωτης ή ευπαθούς γεωργίας, που χαρακτηρίζει τη γεωργία της Θεσσαλίας σήμερα και να γίνει καταγραφή των χαρακτηριστικών και των συνιστωσών, που συνθέτουν την παρούσα κατάσταση της ευάλωτης γεωργίας στην περιοχή. Επίσης, να διερευνηθούν οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές και πρακτικές, που αναμένεται να οδηγήσουν σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με στόχο την αναπτυξιακή αναβάθμιση της ευάλωτης γεωργίας της Θεσσαλίας και να παρουσιαστεί ένα πλαίσιο εφαρμοσμένων τεχνολογικών-επιστημονικών μέτρων και συστημάτων, που αναμένεται να συμβάλουν στην παραπάνω αναβάθμιση. Τέλος, στόχος είναι η ενίσχυση της συνέργειας των αγροτών μεταξύ τους, καθώς και μεταξύ αγροτών και φορέων αλλά και η συνολική αναβάθμιση και αναδόμηση του ρόλου της Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη γεωργία της χώρας.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο αφυπηρετήσας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Ρ. Δαλέζιος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Δαναλάτος, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Θεσσαλίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ, του ΕΛΓΑ, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητήριο Λάρισας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου